Jong FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de beloftencompetitie. Op bezoek bij Jong Achilles’29 werd met 4-0 gewonnen. Na de zege in Groesbeek neemt de beloftenploeg van FC Utrecht nu de derde plaats op de ranglijst in.

Het regent, het waait. Maar desondanks speelt Jong FC Utrecht een degelijke wedstrijd op de drassige mat op Sportpark De Heikant, waar een dag eerder nog het Jupiler League-duel Achilles’29 – Go Ahead Eagles werd gespeeld.

Een jeugdig Jong FC Utrecht, dat slechts Issa Kallon en Nassir El Aissati van het eerste elftal opstelt, begint met A-junior Junior van der Velden en teamgenoot Odysseus Velanas na rust binnen de lijnen brengt, heeft in het eerste bedrijf de overhand en komt na 23 minuten spelen op voorsprong. Het is de razendsnelle Rodney Antwi , vorige week ook goed voor twee doelpunten tegen Jong AZ, die de score opent. Eerder was het Issa Kallon die vroeg in de wedstrijd de paal trof.

Ondanks een sterker en agressiever Achilles’29 in het tweede bedrijf, is het Jong FC Utrecht dat de wedstrijd ook na rust naar zich toetrekt. Waar Karim Loukili en Sylla Sow verzuimen de score uit te breiden, is het de maker van de 0-1, Antwi, die ook de tweede treffer voor zijn rekening neemt. Vanaf dat moment is de wedstrijd gespeeld en gaat de Utrechtse beloftenploeg op jacht naar meer doelpunten. En die komen er. Sylla Sow (0-3) en invaller Hamza Boukhari (0-4) bepalen de eindstand op 0-4.

Jong Achilles’29 – Jong FC Utrecht 0-4 (0-1)
23. Rodney Antwi 0-1
72. Rodney Antwi 0-2
83. Sylla Sow 0-3
90. Hamza Boukhari 0-4

Gele kaarten:  32. Daniel Ramezani (Achilles’29)

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Menno Heus; Ali Ulusoy, Myenty Abena, Junior van der Velden, Robin de Jong; Karim Loukili, Nassir El Aissati, Erwin de Groot (Odysseus Velanas); Issa Kallon (54. Hamza Boukhari), Sylla Sow, Rodney Antwi (81. Bram van Eijk).