Het eerste Jupiler League-punt is een feit voor Jong FC Utrecht. De beloftenploeg van de Utrechters speelde vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard gelijk tegen FC Dordrecht: 1-1.

Het is een ultieme kans op de overwinning. Een penalty, vlak voor tijd. Gegeven na een overtreding van Erol Alkan op Gyrano Kerk. Genomen door Hamza Boukhari, gered door Tim Coremans. De Bredanaar, door ADO Den Haag aan FC Dordrecht verhuurd, redt zo een punt voor De Schapenkoppen.

Eerste punt
Een overwinning blijft voor Jong FC Utrecht dus uit, maar het eerste punt als Jupiler League-ploeg is voor de Domstedelingen wél een feit. En daarmee wordt toch een mijlpaal bereikt in Stadion Galgenwaard, dat door 1.181 supporters wordt bezocht.

Beter
Die toeschouwers zien een Jong FC Utrecht dat beter voetbal speelt dan tegenstander FC Dordrecht. Een beloftenploeg die de bal, zeker in de openingsfase maar ook in delen van de wedstrijd die volgen, goed van voet naar voet laat gaan en daarbij geregeld kansen krijgt. De mooiste aanval van de partij wordt met een doelpunt bekroond. Na tien minuten gaat de bal snel van Utrechter naar Utrechter en is het uiteindelijk Patrick Joosten die ‘m bij Darren Rosheuvel krijgt. De controlerende middenvelder schiet de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 1-0.

Gelijkmaker
Als de rust in zicht komt en de eerste kannen koffie al zijn gezet, schiet Jafar Arias de gelijkmaker binnen. Een door Everon Pisas voorgezette bal belandt via de handschoenen van David Jensen bij de beresterke aanvaller, die alle tijd krijgt om de bal in een leeg doel te schuiven en dat ook doet (1-1).

Kansen
Na de rust zijn er over en weer kansen; de meeste en de beste toch wel voor Jong FC Utrecht. Jensen en Coremans worden na de break niet meer gepasseerd en dus delen de Utrechters en de Dordtenaren de punten.

Vrijdag: De Graafschap-uit
Vrijdag al wacht voor Jong FC Utrecht de volgende competitiewedstrijd. Die dag speelt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk in Doetinchem tegen De Graafschap. Tickets voor dat duel zijn via de online ticketshop en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar. Het duel in de Achterhoek begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1 (1-1)
11. Darren Rosheuvel 1-0
39. Jafar Arias 1-1

Gele kaarten: Tim Brinkman, Hamza Boukhari (beiden Jong FC Utrecht), Blake Thompson, Erol Alkan en Jordy Vleugels (allen FC Dordrecht).

Toeschouwers: 1.181.

Scheidsrechter: Freek van Herk.

David Jensen; Ali Ulusoy, Rick van der Meer, Jelle de Lange, Tim Brinkman; Darren Rosheuvel, Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas (63. Hamza Boukhari), Patrick Joosten (84. Sylla Sow); Gyrano Kerk, Dani van der Moot (71. Rodney Antwi).