Jong FC Utrecht heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Jong NAC Breda winnend afgesloten. Op eigen veld won de ploeg van trainer Ab Plugboer met 2-0 van de Bredanaren.

Jong FC Utrecht was de gehele wedstrijd sterker dan NAC Breda. In de eerste helft werden behoorlijk wat kansen gecreëerd. Ondanks het veldoverwicht kwam de beloftenploeg slechts één keer tot scoren. In de zevende minuut werd, na hoog druk zetten van Jong FC Utrecht, een verkeerde terugspeelbal onderschept door stagespeler Geraldo Alberto Antonio die vervolgens de keeper verschalkte, 1-0.

De tweede helft kende hetzelfde beeld als de eerste helft. Opnieuw had Jong FC Utrecht een veldoverwicht en werden de nodige kansen gecreëerd. In de zestigste minuut stuurde Nassir El-Aissati, Gyliano van Velzen diep op de rechterflank. De aanvaller kapte naar binnen en schoot met links op fraaie wijze de bal in de verre kruising, 2-0.

Jong FC Utrecht-trainer Ab Plugboer is tevreden met de overwinning van zijn team. “Ik ben blij met het resultaat, maar gezien de kansen had de uitslag hoger moeten zijn”, analyseert de beloftentrainer. “Als team moeten we geduldiger worden en meer temporiseren. Af en toe hanteren we een te hoog tempo waardoor we onnauwkeurig worden. Dit moet verbeterd worden in aanloop naar de wedstrijd van volgende week.”

Volgende week maandag neemt Jong FC Utrecht het in de Beloftencompetitie Poule B op tegen Jong AZ. De wedstrijd begint om 18:30 uur op Sportcomplex Zoudenbalch en is vrij toegankelijk.

Opstelling Jong FC Utrecht: Mike Havekotte, Sean Klaiber, Jordi Balk, Darren Rosheuvel, Jordy van der Winden, Remco van Wingerden (46’ Soufyan Moro), Nassir El Aissati, Romano van der Stoep (65’ Rubio Rubin), Kevin van Kippersluis, Geraldo Alberto Antonio (46’ Gyliano van Velzen), Daniël van Son