“Het begint altijd met strijd en mentaliteit”

13 december 2013

Trainer Jan Wouters kijkt vooruit op de wedstrijd tegen PSV. “Het begint met strijd en mentaliteit”, zegt Jan Wouters.

FC Utrecht speelt zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar. PSV, de huidige nummer tien in de Eredivisie, komt op bezoek in Stadion Galgenwaard. Ondanks de lage klassering van de ploeg uit Eindhoven waakt trainer Jan Wouters voor te veel euforie vooraf.

“Dat PSV in een moeilijke fase zit, is duidelijk”, zegt Wouters. “Maar we moeten oppassen voor hen. We hebben nog niet zo maar van hen gewonnen. Het is en blijft een topclub. Ook in de wedstrijd van donderdagavond in de Europa League zie je dat PSV over individuele kwaliteiten beschikt. Zij creëren kansen voor het doel, maar maken die vervolgens niet af. Dat het bij hen niet meezit, is duidelijk.”

Strijd en mentaliteit
Wouters wil niet te veel naar de tegenstander kijken, maar vooral uitgaan van de eigen kracht. “Ook als een topclub in goede doen is, hebben wij altijd kansen. En zeker in de Galgenwaard”, benadrukt de trainer. “Met het publiek erachter krijgen wij nog meer vertrouwen. Het begint in ons voetbal altijd met strijd en mentaliteit. Als je ziet wat de spelers in het veld voor elkaar over hebben, dan moet het wel steeds beter gaan. Want voetballend moet het nog veel beter bij ons. De fases in de wedstrijd waarin we goed voetbal spelen, moeten steeds langer worden”, meent Wouters.

Blessures
FC Utrecht kan zondag niet beschikken over Marcus Nilsson (bekken), Cedric van der Gun (knie), Jacob Mulenga (bovenbeen), Johan Mårtensson (knie) en Willem Janssen (knie).

Kaartverkoop
De wedstrijd tegen PSV begint zondagmiddag om 16:30 uur. Voor de wedstrijd zijn nog kaarten te koop. Voor het duel geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht (s)cc kunnen maximaal zes kaarten gekocht worden. Verkoop loopt via de FC Utrecht Fanshop en TicketBox. Ook op de wedstrijddag is de stadionkassa vanaf 14:30 uur geopend.

Vouchers waarderingsevenement
Seizoenkaarthouders die meer dan tien jaar aaneengesloten een seizoenkaart hadden, kregen op het waarderingsevenement tien kortingsvouchers. Met deze voucher krijg je 50% korting op een toegangsbewijs voor deze wedstrijd. Dus neem iemand mee naar het duel tegen PSV en laat hem of haar zien waarom jij al meer dan tien jaar geen thuiswedstrijd van FC Utrecht wilt missen. LET OP: Deze vouchers zijn NIET op de wedstrijddag in te wisselen en slechts in te leveren bij de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres