Een goed spelend FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 1-0 verloren. Het Rotterdamse doelpunt werd in het laatste kwartier van de eerste helft gemaakt door Tonny Trindade de Vilhena.

Bij FC Utrecht stond Robbin Ruiter weer in het doel. Hij is hersteld van een bovenbeenblessure die hem vier competitiewedstrijden aan de kant hield. Ook Cedric van der Gun zat weer bij de selectie en begon op de bank. De aanvaller is ook enige tijd uit de roulatie geweest. Gevéro Markiet stond rechtsachter en Jens Toornstra en Steve De Ridder vormden de Utrechtse aanvalslinie.

Sterk begin FC Utrecht
FC Utrecht begon goed aan het duel en had de eerste twintig minuten het meeste balbezit. Na een paar minuten spelen, spatte een door Jens Toornstra genomen vrije trap uiteen op de kruising van het Feyenoord-doel. FC Utrecht speelde zeer geconcentreerd en liet goed combinatievoetbal zien. In de 19e minuut verdween een afstandsschot van Kai Heerings net naast het Rotterdamse doel. Even daarvoor maakte Robbin Ruiter een afstandsschot van Jordy Clasie onschadelijk. Na bijna een half uur spelen stond Toornstra ineens alleen voor Feyenoord doelman Erwin Mulder bij een verdwaalde hoge bal. Het leverde geen doelpunt op.

Doelpunt Feyenoord
In de 34e minuut scoorde Feyenoord wel. Graziano Pellè speelde Tonny Trindade de Vilhena aan met het hoofd, waarna de middenvelder scoorde met een strak schot. Hoewel Feyenoord daarna even vleugels kreeg en de druk opvoerde, liet FC Utrecht zich niet van de wijs brengen en ging door wat het daarvoor ook deed: goed voetbal spelen. Vlak voor rust leverde een uitstekende aanval, waarbij Gevéro Markiet en Steve De Ridder waren betrokken, een corner op. Yassin Ayoub scoorde bijna met een kopbal uit de door Toornstra genomen hoekschop. Even later verdween een banaanschot van Bruno Martins Indi net naast het doel van Robbin Ruiter.

Controle
De tweede helft speelde zich vooral af op de helft van Feyenoord. FC Utrecht bleef goed voetballen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na bijna een uur spelen kreeg Willem Janssen een grote kans op aangeven van Ayoub. Het leverde slechts een hoekschop op.

Om de aanval verder te versterken, bracht trainer/coach Jan Wouters Cedric van der Gun in het veld. FC Utrecht verhoogde de druk op de defensie van Feyenoord. Een afstandsschot van Heerings ging over en naast, en een kopbal van Dave Bulthuis werd gepareerd. Feyenoord kwam er af en toe uit. Een schot van Daryl Janmaat ging over, een hard schot van Clasie werd door Ruiter stijlvol verwerkt en een kopbal van Pellè ging naast.

Nederlaag
Omdat FC Utrecht niet scoorde, bleef het 1-0 voor Feyenoord. FC Utrecht had gezien het vertoonde speel meer verdiend. Het mocht echter niet zo zijn. Jan Wouters sprak na afloop tijdens de persconferentie over de beste wedstrijd die zijn ploeg dit seizoen, tot nu toe, heeft gespeeld.