Jong FC Utrecht heeft de beloftencompetitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Jong Willem II. In een duel dat zeker in de tweede helft veel beleving kende, slaagden de Utrechtse beloften er niet in om de drie punten in eigen huis te houden. Voor rust werd het 0-1 door een goal van Thomas Schilders. Na rust tekende Romano van der Stoep voor de gelijkmaker.

Jong FC Utrecht begon gedreven aan de wedstrijd. Er werd in de opbouw sterk gespeeld, maar de laatste pass kon niet worden gegeven. Ook Jong Willem II creëerde geen echte kansen, waardoor de openingsfase weinig spanning kende.

0-1
In de negentiende minuut zette Willem II een goede aanval op. De bezoekers maakten goed gebruik van ruimte in de Utrechtse verdediging en Thomas Schilders rondde doeltreffend af: 0-1. De tegengoal leek Jong FC Utrecht af te remmen. Er was wel intentie naar voren, maar het lukte allemaal net niet. Zeker in de buurt van het strafschopgebied liepen aanvallen stuk. De grootste kans voor FC Utrecht kwam vlak voor rust, maar na een goede voorzet stond er niemand om de bal in te tikken.

Gelijkmaker
Na een uur spelen kreeg FC Utrecht weer meer greep op de wedstrijd en was de thuisploeg dominant in de aanval. De gelijkmaker viel dan ook niet onverwacht. Nassir el Aissati legde aan voor een vrije trap iets buiten het strafschop gebied en Romano van der Stoep kopte de bal in de goal.

Met de goal was ook het geloof van Jong FC Utrecht weer terug. Soms met goed voetbal en soms op pure wilskracht werd de ene na de andere aanval opgezet. De grootste kans op de overwinning kwam in de laatste minuut, toen Van der Stoep net niet kon intikken nadat de keeper de bal moest loslaten na een schot van Thijs van Hofwegen. Ook de andere kansen gingen over of waren een prooi voor de keeper. Het harde werk van de gehele ploeg werd niet beloond, de eindstand bleef 1-1 en Jong FC Utrecht moest genoegen nemen met een punt.

Jong FC Utrecht - Jong Willem II (0-1) 1-1

Scoreverloop
0-1 19’ Thomas Schilders
1-1 64’ Romano van der Stoep

Geel:
35’ Aleksandar Bjelica
84’ Jordi Balk

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Laurens van der Voort, Jordi Balk, Aleksandar Bjelica (60’ Remco van Wingerden), Jordy van der Winden, Nassir el Aissati, Thijs van Hofwegen, Darren Rosheuvel, Soufian Moro, Cedric Badjeck (56’ Romano van der Stoep), Gyliano van Velzen.

Opstelling Jong Willem II: Jordy Taal, Mattheys Kuypers. Max Verkuijl, Jason Wall, Alper Ozturk, Mitchel van Zelst (46’ Clemens Rijnvos), Thomas Schilders, Frenkie de Jong (79’ Luke Mohrman), Larbi el Harouchi, Stijn Derkx (79’ Tarik Bouhadan), Kal Verheijden.