Met een waslijst aan blessures en ook nog twee schorsingen reisde FCU O17 dit weekeinde af naar Volendam. Na twee volledig verschillende helften werd met een 1-1 puntendeling terug gereisd naar de Domstad. Met een, naar later bleek, uitstekende debutant Mark Pabai op de rechtsback positie, begon Utrecht rommelig aan de wedstrijd. Desondanks waren er al snel twee 100% kansen te noteren. Deze gingen beide verloren, doordat in het eerste geval spits Dereck Darkwa een onnodige overtreding maakte, zodat Mohamed Mallahi onderweg naar een doelpunt werd teruggefloten, en bij de tweede mogelijkheid zocht diezelfde Mallahi alleen voor Volendam keeper Barry Lauwers het doel te hoog. Na tien minuten kwam Volendam op voorsprong, toen de Utrecht verdediging in het 5-meter gebied niet ingreep bij een hoekschop en verdediger Kevin van Gasteren zomaar de 1-0 mocht binnenkoppen. Utrecht was daarna van slag, kwam niet meer tot een redelijke opbouw, leverde de bal vaak zomaar in en had het een aantal keer aan keeper Menno Vink te danken dat Volendam de voorsprong voor rust niet verder kon uitbreiden.

In de tweede helft bracht trainer Ruud Heus met Tanay Uzan een tweede debutant van O16 binnen de lijnen. Mede door zijn inbreng kreeg Utrecht het middenveld weer in handen. Duels werden nu wel gewonnen en de tweede bal werd vaker opgepakt. Het leverde de Utrechters weliswaar niet veel kansen op, maar Utrecht speelde weer dominant. Na een half uur spelen verhuisde Mohamed Mallahi naar de linkervleugel,  doordat de van een blessure teruggekomen Rashaen de Windt niet meer verder kon. Hij werd vervangen door de volgende debutant, Andrew Kanters. Ook bracht Heus met Stijn Schilder nog een O16 speler en daarmee wisselde hij een verdedigende voor een aanvallende middenvelder. Het leverde Utrecht al snel de verdiende gelijkmaker op. Mohamed Mallahi trok naar binnen en leverde een schuiver af, waarop doelman Lauwers zich verkeek: 1-1. Utrecht ging daarna vol voor de overwinning en kreeg daarop vlak voor tijd ook de grootste kans: na een prima aanval, hoefde Andrew Kanters alleen maar zijn voet tegen een voorzet van Mallahi aan te zetten, jammer genoeg raakte hij de bal niet goed. Na 8 minuten (?) blessuretijd kreeg Volendam ook nog een kans, maar deze smoorde in de Utrecht defensie, zodat iedereen uiteindelijk gezien de verhoudingen in beide helften wel kon leven met deze uitslag.

“Op een overwinning had ik natuurlijk wel weer eens gehoopt. Maar na die slechte eerste helft, stap ik , gezien onze tweede helft, waarin we ook nog eens eindigden met 7 eerste jaars spelers, toch met een prettig gevoel de bus in”, aldus trainer Ruud Heus na afloop.

“07  1-0  Kevin van Gasteren

“69  1-1  Mohamed Mallahi

Opstelling FC Utrecht O17:  Menno Vink, Mark Pabai, Ali Turksoy, Tommy St. Jago, Gabriel Culhaci (“72 Mohamed El Ghzaoui), Anass Laarej (“41 Tanay Uzan), Mounir Mounji, Khalid Khajouli (“65 Stijn Schilder), Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa (“75 Dino Janssen), Rashaen de Windt (“61 Andrew Kanters).