Jong FC Utrecht heeft het uitduel in de Beloftencompetitie Divisie A met 3-0 van FC Twente verloren. Vriend en vijand waren het na afloop met elkaar eens dat de uitslag geflatteerd was.De beloften van FC Utrecht begonnen erg goed aan de wedstrijd. De eerste helft was de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg, waarin Ralph Owusu zijn debuut maakte als speler van FC Utrecht O19, had overwicht en de beste kansen.

Dat begon al in de tweede minuut toen een vrije trap van Elroy Pappot vanaf de rand van de zestienmeter ternauwernood door doelman Dronkers uit de kruising werd gehaald. Na een kleine tien minuten kregen Van Kippersluis en Pappot goede schietkansen. FC Twente kreeg pas na een kwartier de eerste mogelijkheid met een schot dat over ging van verdediger Engberink.

Ongelukkig
De mooiste aanval in de eerste helft was van FC Utrecht. Pappot speelde de opgekomen Markiet aan. Hij nam in de loop de bal op zijn borst aan en schoot vervolgens hard op doel. Helaas werd het schot niet tot doelpunt verheven. Twee minuten voor rust kwam Jong FC Utrecht ongelukkig op achterstand. Via een knullig rolletje van de voet van Andreas Bjelland, hij raakte de bal half bij de eerste paal, moest Cummins voor het eerst die avond de bal uit het doel halen. Nog voor rust kregen de beloften de kans op de gelijkmaker. Een vrijetrap van Yassin Ayoub werd maar net uit het doel getikt.

Na rust kreeg FC Twente de eerste goede kans. Het was de Deense doelpuntenmaker die kopte, maar Cummins pakte de bal resoluut. FC Utrecht ging duidelijk opzoek naar de gelijkmaker. Dat maakte dat er ruimte kwam, waardoor het een leuke, open wedstrijd werd.

Kansen
Achtereenvolgens waren het Moro, Ayoub, Van Kippersluis en de ingevallen Romano van der Stoep die kansen kregen om de stand gelijk te trekken. Zij wisten Jong FC Utrecht niet te belonen voor de inspanningen, waardoor de ploeg alles-of-niets ging spelen. Markiet gaf zijn rechtsback-positie op en werd naar de frontlinie gedirigeerd in een poging de gelijkmaker te forceren. De ploeg kreeg echter de spreekwoordelijke deksel op de neus.

2-0 en 3-0
Het tweede doelpunt van Twente viel uit het niets. Een schot op doel van Felitciano Zschusschen ging via de rug van Yannick Cortie ongelukkig het doel in. De derde Twentse goal was eentje om in te lijsten. Vanaf de rechterzijde schoot wederom Zschusschen vanuit de draai op doel. De bal krulde buiten bereik van Cummins naar de tweede paal en suisde het doel in.

Vierde
Jong FC Utrecht blijft ondanks de nederlaag op de vierde plaats staan van de Beloftencompetitie Divisie A. De ranglijst wordt aangevoerd door Jong sc Heerenveen. Zij staan, met een wedstrijd minder gespeeld, acht punten voor op nummer twee Ajax. De Friezen zijn bijna kampioen. Volgende week maandag wacht wederom weer een topploeg. Op het eigen Sportcomplex Zoudenbalch is PSV, dat negende staat, de tegenstander.

Karakteristieken

1-0  43’  Andreas Bjelland
2-0  77’  Felitciano Zschusschen
3-0  84’  Felitciano Zschusschen

Geel:85’ Maikel Lange
89’ Kevin van Kippersluis

Erik Cummins; Gévero Markiet, Jordi Balk, Yannick Cortie (78’ Laurens van der Voort), Ralph Owusu; Esmat Shanwary, Elroy Pappot, Yassin Ayoub; Soufian Moro (68’ Maikel Lange), Radovan Mitrovic (68’ Romano van der Stoep), Kevin van Kippersluis.