FC Utrecht’s (jeugd)internationals: het spoorboekje

5 oktober 2016

In allerlei Europese landen komen de komende dagen (jeugd)internationals van FC Utrecht in actie. Een overzicht.

Woensdag 5 oktober
Doordeweeks zijn het ploegmakkers, maar deze keer even niet. Patrick Joosten en Tafari Moore spelen mogelijk tégen elkaar. Oranje Onder 20 en Engeland Onder 20 treffen elkaar in een Vierlandentoernooi in Engeland. De mogelijke matchup ‘Joosten vs Moore’ begint in Boundary Park in Oldham om 20.00 uur.

Donderdag 6 oktober
Yassin Ayoub mag deze avond het AFAS Stadion als zijn thuishaven beschouwen. Met Jong Oranje speelt de middenvelder van FC Utrecht een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Turkije. Het duel begint om 18.30 uur in Alkmaar en is live te zien op FOX Sports.

Met al 17 (!) caps voor Jong Frankrijk op zijn naam behoort FC Utrecht’s Sébastien Haller tot één van de relatieve routiniers van de huidige Espoirs selectie, die deze interlandperiode aftrapt met een oefenduel met Jong Georgië. Er wordt gespeeld in Le Havre en daar gaat de bal om 18.45 uur rollen. Haller gaat op jacht naar zijn tiende treffer als Jong Frankrijk-speler. Hij scoorde overigens ook 2 keer in de Onder 20, 3 keer in de Onder 19, 1 keer in de Onder 18 en 6 keer in de Onder 17.

Drie kwartier nadat er in Le Havre wordt afgetrapt, begint in Hardenberg op Sportpark De Boshoek de wedstrijd Oranje Onder 19 – Roemenië Onder 19. In die EK-kwalificatiepartij zijn er mogelijk speelminuten voor FC Utrecht’s Odysseus Velanas.

Vrijdag 7 oktober
Een duel met Verenigde Staten Onder 20 staat op het programma voor Patrick Joosten, die deel uitmaakt van de selectie van Oranje Onder 20. Het treffen tussen de Nederlanders en de Amerikanen begint om 14.00 uur en wordt gespeeld in stadion Moss Lane in het Engelse Altrincham.

Verdediger Gabriël Culhaci debuteerde onlangs voor Oranje Onder 18 en misschien verdient hij in Italië wel zijn volgende cap. Het Oranje Onder 18 van bondscoach Kees van Wonderen speelt er een vriendschappelijke partij tegen Italië Onder 18. Die begint om 15.00 uur in het Giovanni Chiggiato Stadion in Caorle.

In de avonduren mag Tafari Moore aan de bak. En wel met Engeland Onder 20, dat in het John Smith’s Stadium van Huddersfield Town de degens kruist met Duitsland Onder 20. De bal gaat in Huddersfield om 20.00 uur rollen.

Zaterdag 8 oktober
Met Oranje Onder 19 komt Odysseus Velanas in de ring. Plaats van handeling is Sportpark Het Midden in Vriezenveen. Daar begint om 18.00 uur de EK-kwalificatiepartij tegen San Marino Onder 18.

Maandag 10 oktober
De derde en laatste partij in het kader van het Vierlandentoernooi waaraan Oranje Onder 20 deelneemt, is een duel met Duitsland Onder 20. De wedstrijd, waarin wellicht speelminuten zijn weggelegd voor FC Utrecht’s Patrick Joosten, gaat om 16.00 uur van start in het Leigh Sports Stadium in Leigh, Engeland.

Het Vierlandentoernooi wordt ’s avonds door het Engeland Onder 20 van FC Utrecht’s Tafari Moore afgesloten. Dat gebeurt in Spotland, het stadion van Rochdale. De Engelse talenten spelen daar tegen Verenigde Staten Onder 20 en de partij begint om 20.00 uur.

Dinsdag 11 oktober
Jong Cyprus-uit. Het is aan de talenten van Jong Oranje, inclusief FC Utrecht’s Yassin Ayoub, om die klus te klaren. In stadion Ammochostos gaat de bal om 16.00 uur rollen.

De tweede partij die voor het Jong Frankrijk van Sébastien Haller op de rol staat is er één waarin het menens is. Het uitduel met Jong Noord-Ierland is een EK-kwalificatiepartij. De Fransen staan tweede in de poule en zijn er alles aan gelegen drie punten te pakken tegen de Noord-Ieren, die laatste in de reeks staan. In stadion Windsor Park in Belfast begint het duel om 18.45 uur.

Ook een EK-kwalificatieduel, maar dan in de Onder 19-leeftijdscategorie, begint om 19.30 uur in Hardenberg op Sportpark De Boshoek. Daar staat Oranje Onder 19, mogelijk met FC Utrecht-talent Odysseus Velanas in de gelederen, tegenover Noorwegen Onder 19. 

Patrick Joosten
Patrick Joosten
Tafari Moore
Tafari Moore
Yassin Ayoub
Yassin Ayoub
Sébastien Haller
Sébastien Haller
Odysseus Velanas
Odysseus Velanas
Gabriël Culhaci
Gabriël Culhaci

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres