FC Utrecht versterkt zich met Othmane Boussaid

5 juni 2018

Belgisch jeugdinternational komt over van Lierse SK.

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Othmane Boussaid. Het Belgisch toptalent tekent in de Domstad een contract voor drie jaar, met een optie voor nog een extra jaar.

In het seizoen 2016-2017 maakte de aanvallende middenvelder/aanvaller zijn debuut in het eerste van Lierse SK op het tweede niveau in België. Daar maakte Boussaid met zijn spel veel indruk. Het afgelopen seizoen speelde Boussaid veertien keer in de basis bij de Belgische voetbalclub. Het 18-jarige toptalent heeft naast zijn wedstrijden bij Lierse SK ook veel ervaring opgedaan bij de nationale jeugdelftallen van België.

“Othmane is erg talentvol en enorm ambitieus”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Je kan hem vergelijken met Dries Mertens, niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig. We hebben met Othmane een gedegen plan uitgestippeld waarin hij zal meetrainen met het eerste elftal, maar naar verwachting eerst zijn wedstrijden zal spelen voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League. We hebben er echter alle vertrouwen in dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie snel te zien is in wedstrijden van het eerste elftal van FC Utrecht.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres