FC Utrecht versterkt zich met Leon Guwara

16 mei 2018

Duitse verdediger (21) komt over van Werder Bremen.

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Leon Guwara. De 21-jarige verdediger komt na deze jaargang over van Werder Bremen en heeft in de Domstad een contract ondertekend tot medio 2021, met de optie tot verlenging tot 2022.

Guwara is een linkervleugelverdediger die deze jaargang op huurbasis uitkwam voor 1. FC Kaiserslautern in de 2. Bundesliga. In het seizoen 2016/2017 verhuurde Werder Bremen de linksback aan 1. Bundesligist SV Darmstadt 98. Guwara, de zoon van een Gambiase vader en Duitse moeder, speelde jeugdinterlands voor Duitsland Onder 16, Onder 17, Onder 19, Onder 20 en Onder 21.

De in Köln geboren Guwara begon zijn voetballoopbaan bij SC Schwarz-Weiss Köln, om in 2003 de overstap te maken naar de jeugdopleiding van 1. FC Köln. In 2014 verkaste hij naar Bremen, waar hij bij Werder in zowel het eerste elftal als de beloftenploeg speelminuten maakte om vervolgens achtereenvolgens te worden verhuurd aan SV Darmstadt 98 en 1. FC Kaiserslautern.

“Leon is een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat FC Utrecht ambieert”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid, daarbij heeft hij veel power en drive naar voren. In de ijzersterke Bundesliga en de eveneens zeer uitdagende Tweede Bundesliga deed hij de afgelopen jaren ervaring op. We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres