De FC Utrecht Vrouwen tonen karakter en worden beloond na hard werken.

Als Utrecht wil blijven meedoen in de bovenste regionen zal vanavond gewonnen moeten worden van Heerenveen.  Er zijn zo’n 250 toeschouwers afgekomen op deze wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd is voor Heerenveen. De toeschouwers die wat later zijn, zullen wel verbaasd naar het scorebord hebben gekeken, want al na een dikke 5 minuten staat de 0-2 al genoteerd. De goals van Heerenveen worden gescoord door Yvonne vd Ploeg en Vivian Miedema. Heerenveen zit op rozen en kan lekker gaan voetballen, de druk ligt bij Utrecht. De eerste helft is Utrecht niet bij machte om daar iets tegen over te stellen.

Door een tactische wijziging in de tweede helft kantelde de wedstrijd. De dames uit Domstad leveren strijd en geven zich voor 100%. Heerenveen raakt de grip op de wedstrijd kwijt.  Frederique Bonink knalt de bal na een goedlopende aanval op de lat. Het is uiteindelijk Tessa Oudejans die in de 65e minuut de aansluitingstreffer weet te scoren, 1-2.

Heerenveen verzuimt vlak daarna de wedstrijd te beslissen door een opgelegde kans te missen. Daarna is het Utrecht dat de klok slaat. Het publiek moet toch nog wachten tot de laatste 5 minuten. Eerst is het Simone vd Weerd die uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker scoort. De koek is nog niet op want het is de net ingevallen Dominique van Wensveen, de kleinste speelster van het veld, die met het hoofd Utrecht de 3-2 overwinning bezorgt.

De werklust die Utrecht na rust toonde wordt dus toch nog beloond! Fantastisch!

Opstellling FC Utrecht: Teunissen, Verheul, Heemskerk, Bonnes, Schlösser (De Wit), Bonink (Van Wensveen), Oudejans, Van de Weerd, Van de Kuilen (Beerschoten), Maguire, Koopmans.

Lady of the match: Tula de Wit.