FC Utrecht heeft het duel in de Rotterdamse Kuip met 2-1 verloren van Feyenoord. In de eerste helft scoorde Graziano Pellè voor Feyenoord. Na een uur spelen maakte Cedric van der Gun de gelijkmaker. Twee minuten daarna al scoorde Daryl Janmaat het winnende doelpunt voor Feyenoord.

FC Utrecht was er op gebrand om revanche te nemen op de 0-1 nederlaag tegen Feyenoord die het opliep in de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat het niet makkelijk zou worden, stond van te voren vast. Feyenoord is sinds begin november 2011 thuis ongeslagen en de laatste keer dat FC Utrecht in Rotterdam won was acht en half jaar geleden. Het werd toen wel 0-3. Bovendien zijn de Rotterdammers vol in de race om het kampioenschap.

Het duel tussen de nummer 3 en de nummer 5 van de Eredivisie werd gespeeld in een uitverkochte Kuip. Ook het uitvak zat helemaal vol met maar liefst 1200 supporters die met FC Utrecht waren meegereisd.

Eerste helft
De eerste minuten van het duel waren voor het makkelijk combinerende Feyenoord. FC Utrecht kwam in de vierde minuut goed weg toen Dave Bulthuis Ruben Schaken in het strafschopgebied onderuit haalde en scheidsrechter Richard Liesveld Feyenoord geen strafschop gaf. Na een minuut of vijf nam FC Utrecht het initiatief over en zette het Feyenoord onder druk. Nadat Dave Bulthuis van grote afstand hoog overschoot, kreeg Nana Asare in de elfde minuut een kans. Hij schoot de bal uit de draai op het Rotterdamse doel, maar doelman Erwin Mulder redde.

Kort daarna zette Graziano Pellè bijna de 1-0 op het scorebord. FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter was al gepasseerd, maar Mark van der Maarel kon de bal nog voor de lijn wegwerken. Na bijna een kwartier spelen schudde Bruno Martins Indi een paar verdedigers van zich af in het Utrechtse strafschopgebied en schoot op het doel. Ruiter redde bekwaam. Daarna waren beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd. Na een half uur spelen moest Tommy Oar het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Edouard Duplan.

1-0
In de 32e minuut sloeg de vlam in de pan, omdat Feyenoord twee keer achter elkaar geen strafschop kreeg. Na een vrije trap van FC Utrecht speelde Anouar Kali abusievelijk Lex Immers aan en via Ruben Schaken kwam de bal bij Graziano Pellè. Pellè kapte Dave Bulthuis uit en schoof de bal hard achter Ruiter: 1-0. Feyenoord probeerde na de voorsprong door te drukken, maar de Utrechtse verdediging hield stand.

Tweede helft
Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. FC Utrecht begon goed aan de tweede helft. Jens Toornstra kreeg een kans, na goed doorgaan van Cedric van der Gun, maar Feyenoord-doelman Erwin Mulder pakte de bal net voordat Toornstra kon koppen. Daarna nam Feyenoord het initiatief weer over. Ruiter tikte een hard schot van Daryl Janmaat tot corner en Jordy Clasie schoot van grote afstand over het Utrechtse doel.

1-1
Na bijna een uur spelen was Cedric van der Gun zeer attent. Hij ontfutselde de aarzelende Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij de bal en scoorde de gelijkmaker. Het was het vijftigste eredivisiedoelpunt van de goed spelende Van der Gun. En bovendien zijn zesde goal tegen Feyenoord in zijn loopbaan. Tegen geen enkele club scoorde Van der Gun vaker.

2-1
De vreugde van het massaal meegereisde publiek was van korte duur, want twee minuten later kwam Feyenoord weer op voorsprong door een doelpunt van verdediger Daryl Janmaat. Feyenoord probeerde door te drukken, maar schoten van Clasie, Pellè en Tonny Vilhena gingen naast of werden onschadelijk gemaakt door doelman Ruiter. FC Utrecht zette daar schoten van Duplan, Bulthuis en Van der Gun tegenover, maar zonder resultaat. Jacob Mulenga kreeg last van zijn hamstring en moest worden vervangen door Leon de Kogel.

Terechte uitslag
Het bleef 2-1. Al met al een terechte uitslag, want hoewel beide ploegen ver beneden hun normale niveau speelden, was Feyenoord beter en had gedurende het grootste gedeelte van het duel het overwicht.