De thuiswedstrijd tegen OH Leuven werd gewonnen met 5-0, mede door 2  goals in de eerste 5 minuten. Nu lijkt Leuven zo’n soortgelijke start te krijgen, want al binnen de 5 minuten staat Leuven op een 1-0 voorsprong. Keepster Nathalie Teunissen denkt de bal uit een vrije trap te kunnen pakken maar daar zit nog een hoofd tussen van een Leuvenspeelster waardoor de bal op de lat beland en de terugkaatsende bal probleemloos in het lege doel kan worden gekopt door Ella van Kerkhoven.

Het spel golft op en neer. Utrecht krijgt ook wat kansen uit diverse hoekschoppen, een kopbal van Joniek Bonnes wordt knap gered door de Leuven-keepster en een schot van Tessa Oudejans gaat over. In de 37e minuut valt de 2-0. Een vrije trap van Sara Yuceil wordt door de muur geschoten  en valt via de paal binnen.

Na rust komt aanvalster Nadia van Beerschoten voor verdedigster Sabine Verheul, FC Utrecht gaat volop in de aanval om nog iets aan de achterstand te doen. Het spel speelt zich nu grotendeels af op de helft van Leuven en er komen kansen. Frederique Bonink heeft pech met een kopbal en na een schot in een vol strafschopgebied wordt een overduidelijke handsbal van een Leuvenspeelster door de scheidsrechter weggewuifd.

Na bijna een uur spelen wederom hands binnen de 16 meter, nu wordt er wel een penalty gegeven. Tessa Oudejans laat zich deze kans niet ontnemen en schiet beheerst in, 2-1. De vrouwen uit de Domstad blijven knokken en ondanks enkele goede aanvallen met schoten van Anne Maguire en Frederique Bonink lukt het Utrecht niet de gelijkmaker te maken.

Utrecht heeft verloren van een fysiek sterk Leuven, waarbij wel gezegd moet worden dat het arbitrale trio onvoldoende optrad tegen het soms te harde spel van Leuven en duidelijke overtredingen onbestraft liet. Frappant was dat 2 Utrechtspeelsters wel voor overtredingen met geel worden bestraft.

Opstellingen
FC Utrecht: Nathalie Teunissen, Sabine Verheul (46e min. Nadia van Beerschoten) Helene Heemskerk, Joniek Bonnes, Pien Schlosser, Simone vd Weerd, Tessa Oudejans, Frederique Bonink (81e min. Dominique van Wensveen), Kirsten Koopmans, Anne Maguire, Franca vd Kuilen.

OH Leuven: Feme Houben, Ella van Kerkhoven, Kelly Paulus, Veerle vd Motte (77e min. Karlijn Lycke), Benedicte Rifflart, Ellen Charlier (85e min. Petra Baldewijns), Liesl Dupont (58e min. Ansje Bogaerts), Louise vd Bergh, Anneleen Segers, Lotte Michiels, Sara Yuceil.

Gele kaarten: Simone vd Weerd: 38 en Frederique Bonink: 71e minuut