FC Utrecht heeft in de finale van de KNVB Beker verloren van Feyenoord. De Utrechters moesten de trofee door een 2-1 nederlaag aan de Rotterdammers laten.

Er is een fase van de wedstrijd waarin FC Utrecht de lakens uitdeelt in De Kuip. Het derde kwart van de partij, is dat met name. De Utrechters komen ijzersterk uit de kleedkamer en hebben er dan maar vijf minuten voor nodig om de achterstand die ze in de eerste helft oplopen, te niet te doen. Ramon Leeuwin is het die met een heerlijke uithaal de gelijkmaker scoort: 1-1.

Openingstreffer
Daarmee is dus de openingstreffer van Michiel Kramer tenietgedaan. Kramer kopt vlak voor de pauze van dichtbij de bal in de verre hoek, daarmee Feyenoord een verdiende voorsprong bezorgend (1-0).

Initiatief weer naar thuisploeg
Maar daar kopen de Kuipbewoners kort na de break dus weinig meer voor; het staat dan 1-1 en FC Utrecht blijft goed spelen. Krijgt ook wel enkele kansen, maar kan het niet voorkomen dat bij het ingaan van het vierde kwart van de bekerwedstrijd het de Feyenoorders zijn die het initiatief overnemen. De Rotterdammers krijgen een stuk of drie mogelijkheden voordat het raak is.

Elia beslist bekerfinale
Eljero Elia trekt van buiten naar binnen, ziet kans te schieten en doet dat op een dusdanige manier dat Filip Bednarek het antwoord schuldig moet blijven. Via de doelman van FC Utrecht rolt de bal over de doellijn. 2-1 voor Feyenoord, nog een kwartier om er iets aan te doen.

Slotoffensief zonder resultaat
In dat laatste kwartier komen namens FC Utrecht de invallers Ruud Boymans, Patrick Joosten en Ruben Ligeon in de ploeg en in de laatste paar minuten van de wedstrijd zijn er ook wat kleine mogelijkheden. Maar Feyenoord houdt de rangen goed gesloten en voorkomt dat Kenneth Vermeer al te veel te doen krijgt. Daardoor zijn het de Rotterdammers die na dik negentig minuten voetbal De Dennenappel in de lucht mogen tillen.

Feyenoord - FC Utrecht 2-1 (1-0)
42. Michiel Kramer 1-0
51. Ramon Leeuwin 1-1
75. Eljero Elia 2-1

Gele kaarten: Terence Kongolo, Jens Toornstra (beiden Feyenoord) en Ramon Leeuwin (FC Utrecht).

Toeschouwers: 45.592.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.