FC Utrecht en FC Groningen deelden vanmiddag (zondag) de punten. In Euroborg namen de Groningers twee keer de leiding, maar toonde FC Utrecht even vaak karakter: 2-2.

Een wirwar van spelers is het. Voetballers van FC Groningen, die in allerijl de bal proberen weg te werken. En een bups aan Utrechtse spelers, die juist het tegenovergestelde willen: scoren! Edouard Duplan probeert het, Rubio Rubin mengt zich in de strijd en Yassin Ayoub krijgt een kans. Een paar minuten tijd is hij het die vanuit die scrimmage het dichtst bij de beslissing is. Maar de lat voorkomt, voor de tweede keer deze middag, een Utrechtse goal. En velt daarmee het vonnis over de wedstrijd: gelijkspel, 2-2.

Chery opent de score
Tot twee keer toe is het FC Groningen dat de leiding neemt in de eigen Euroborg, waar overigens ondanks de sneeuwval van een dag ervoor een prima bespeelbare grasmat ligt. De eerste Groningse treffer volgt nadat de meeste kansen tot op dat moment voor FC Utrecht zijn geweest. Tjaronn Chery joekelt vanuit een lastige positie de bal, vanuit een vrije trap, in de benedenhoek: 1-0.

Gelijkmaker #1: Duplan
De koppies laten hangen, dat is er voor FC Utrecht niet bij. De ploeg toont op dat moment juist karakter en mag, een dikke minuut na de openingsgoal van Chery, al de gelijkmaker vieren met de 348 meegereisde supporters. Duplan schiet van dichtbij binnen na een knappe corner van Ayoub: 1-1; de stand ook waarmee beide ploegen gaan rusten.

Rake kopbal van clubtopscorer
FC Groningen begint sterk aan de tweede helft en krijgt voor die sterke start al na een paar minuten een grootse beloning. Hans Hateboer duikt de diepte in op de rechterflank, slingert de bal voor en ziet hoe clubtopscorer Michael de Leeuw zijn tiende treffer van het seizoen inkopt: 2-1.

Gelijkmaker #2: Ayoub
Opnieuw is het dan FC Utrecht dat, jagend op een gelijkmaker, de touwtjes in handen neemt. De ploeg krijgt kansen, veel kansen zelfs. Vijf minuten na de 2-1, is de stand alweer gelijk. Deze keer staat Ayoub niet aan de basis van de goal, maar maakt hij het doelpunt zelf. Met een bekeken schot in de verre hoek maakt hij er 2-2 van.

Kansen op zege
Jeff Hardeveld, invaller Nacer Barazite en Duplan krijgen dan nog mooie kansen, voordat zich een paar minuten voor tijd de scrimmage voordoet waaruit Ayoub de deklat raakt. Doordat die bal op de lat eindigt, komt er geen winnaar. Een faire uitslag, al had FC Utrecht ook kans op de volle buit. De volgende mogelijkheid daarop doet zich komende zondag voor, als PEC Zwolle op bezoek komt in Stadion Galgenwaard.

FC Groningen - FC Utrecht 2-2
32. Tjaronn Chery 1-0
33. Edouard Duplan 1-1
51. Michael de Leeuw 2-1
56. Yassin Ayoub 2-2

Gele kaarten: Mimoun Mahi (FC Groningen), Ramon Leeuwin en Anouar Kali (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 19.561.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.