FC Utrecht spelers toveren lach op gezicht kinderen WKZ

6 december 2016

Jaarlijks bezoek aan kinderziekenhuis opnieuw een succes

Acht spelers en drie stafleden van FC Utrecht bezochten dinsdag het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht. Het bezoek is het resultaat van een nieuwe intensieve samenwerking tussen beide partijen, die al meer dan tien jaar teruggeven aan de regionale gemeenschap. De FC ging langs bij de kinderen om ze een hart onder de riem te steken en om ze te overladen met cadeautjes.
 
Ontwapenend zijn de vragen. Maar daarom zeker niet minder scherp. In het goedgevulde Auditorium van het Kinderziekenhuis stijgt gelach op. “Hoeveel verdienen jullie nu eigenlijk per maand?”. De ingeplande kids persconferentie is nauwelijks een minuut aan de gang of de vraag van patiënt Pien wordt voor de voeten van de spelers geworpen. Stilte. Overpeinzing. “Tja, dat is een goede vraag,” zegt Nacer Barazite met een glimlach. “Ik weet niet of ik daar wel zomaar antwoord op kan geven.” Kevin Conboy, drie stoelen verder, helpt hem uit de brand. “Laten we zeggen dat we erg gelukkig zijn met ons salaris.”
 
Het is het begin van een spervuur aan vragen en lachwekkende wetenswaardigheden. Alle spelers aan tafel zijn gelukkig in de liefde (Zivkovic heeft zelfs net wéér een nieuwe vriendin) en als Sébastien Haller ooit voor een andere club valt, dan is dat hoogstwaarschijnlijk Real Madrid. Madrid is wel de énige voorliefde van de Fransman, want een uitgesproken idool waar hij graag een handtekening van zou willen hebben: die heeft hij niet.
 
Zo gaat het heen en weer tussen de patiëntjes (plus begeleiders) en de goudeerlijke voetballers. Gesuggereerd wordt zelfs dat FC Utrecht zowel de oudste Eredivisie-speler (Sébastien Haller wordt 40 jaar oud geschat) als de jongste voetballer van het hoogste voetbalniveau herbergt. Richairo Zivkovic telt volgens de aanwezigen nog geen 16 lentes.
 
Verdediger Menno Koch lacht als hij later tijdens een Meet&Greet en een handtekeningensessie in de centrale hal aan het voorval wordt herinnerd: “Heel indrukwekkend om zo met de kinderen in de weer te zijn. Het is fijn om de glimlach op die gezichten te zien en te beseffen dat je dat kunt oprakelen door slechts aanwezig te zijn. Het doet je beseffen hoe rijk je als persoon eigenlijk bent als je dat kunt geven.”
 
Die rijkdom wordt zeker gevoeld als de spelers later op de middag de afdelingen afgaan en oog in oog staan met kinderen die vechten voor wat ze waard zijn. Richairo Zivkovic liet weten dat het door zijn hoofd spookt: "Je ziet op zo'n afdeling dat sommige kinderen het er erg moeilijk mee hebben. Dat beeld gaat niet makkelijk uit je hoofd en het is dan ook een natuurlijke stap om die kids een hart onder de riem proberen te steken."
 
WKZ-week
Het bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis is een voorbode van een mooie week, die aanstaande zondag bij het duel FC Utrecht – Heracles Almelo zijn climax kent. Deze wedstrijd staat in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en wordt bijgewoond door patiënten en personeel van het ziekenhuis.
 
Tijdens de persconferentie is daar nog een speciaal moment voor. Patiëntjes Pien en Jari mogen van FC Utrecht algemeen directeur Wilco van Schaik en Tele2 directeur Barry Wissink het shirt onthullen, waarmee de FC zondag ten strijde trekt. Rugsponsor Tele2 heeft hiervoor speciaal de rugpositie afgestaan aan de Vrienden van WKZ, de Stichting die zich bezighoudt met geldwerving. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres