FC Utrecht heeft in een enerverende wedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Roda JC Kerkrade. Bij de rust was het 2-1 voor FC Utrecht. De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Cedric van der Gun en Jens Toornstra (twee keer: één keer voor de rust en één keer erna). Roda JC scoorde tegen via Krisztián Németh (2x) en Mark Jan Fledderus.

Bij FC Utrecht stonden centrale verdediger Timothy Derijck en aanvaller Cedric van der Gun weer in de basis. Derijck is hersteld van een bovenbeenblessure die hem een paar wedstrijden aan de kant heeft gehouden. Van der Gun, die lang uit de roulatie was, is weer wedstrijdfit. In de vorige twee wedstrijden had hij als invaller al wedstrijdritme opgedaan. Jacob Mulenga was ook weer van de partij. Hij begon op de bank. Bij Roda JC maakten twee oud-spelers van FC Utrecht deel uit van de wedstrijdselectie: Anouar Kali en Frank Dumouge.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse competitievoetbal werd gebruikgemaakt van elektronische doellijnbewaking (HawkEye).

Eerste helft
Meteen in het begin van de wedstrijd kreeg FC Utrecht een grote kans. Jens Toornstra lostte vanaf de rand van het strafschopgebied een venijnig schot dat slechts met grote moeite door Roda JC-doelman Filip Kurto werd verwerkt. Even later ontstond een hachelijk moment aan de andere kant. Aanvaller Guus Hupperts was veel te snel voor de Utrechtse verdediging en kwam vrij voor doelman Robbin Ruiter. Ruiter redde uitstekend.

Doelpunt Van der Gun
Na bijna een kwartier spelen, stoomde Steve De Ridder langs de zijlijn op en schoof de bal, bij de achterlijn aangekomen, voor het Roda JC-doel langs. Cedric van der Gun was alert en tikte de bal achter Kurto. Het was het 25e competitiedoelpunt van Van der Gun in het shirt van FC Utrecht.

Daarna kreeg Roda JC enkele kansen via met name Mitchell Donald, maar ook FC Utrecht was gevaarlijk toen de onvermoeibare De Ridder er weer vandoor ging. Van der Gun kon zijn voorzet net niet verzilveren. Kort daarna moest Willem Janssen geblesseerd het veld verlaten.

Gelijkmaker Roda JC
Het duel was bijna een half uur oud toen Wiljan Pluim een diepe bal gaf op Krisztián Németh. Het leek buitenspel, maar scheidsrechter Danny Makkelie floot niet. Ruiter stopte het harde schot van Németh. Het was uitstel van executie, want een paar seconden later scoorde Németh op aangeven van Mark Jan Fledderus wel.

Ruiter stopt strafschop
Roda JC bleef aanvallen. In de 38e minuut maakte Dave Bulthuis een zeer lichte overtreding in zijn eigen strafschopgebied. Makkelie wachtte even, maar gaf geel aan Bulthuis en legde de bal op de stip. Het was de vijfde gele kaart voor Bulthuis. Hij mist nu de uitwedstrijd tegen Ajax. Ruiter stopte door de door Németh na een striemend fluitconcert genomen strafschop en hield daarmee FC Utrecht op de been.

Miraculeus doelpunt
Vlak voor rust nam Jens Toornstra een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot leek over te gaan, maar daalde, kwam vlakbij de kruising tegen de lat, ketste op het achterhoofd van doelman Kurto en verdween alsnog hoog in het Roda JC-doel: 2-1.

Tweede helft
In de tweede helft was Roda JC iets sterker dan FC Utrecht en had ook meer balbezit. Na ruim een uur spelen, scoorde Jan Mark Fledderus met een droge knal in de verre hoek de gelijkmaker voor Roda JC. Een kwartier later werd het zelfs 2-3 toen de Utrechtse verdediging werd uitgespeeld en Németh doelman Ruiter met een schuiver passeerde.

3-3
Vlak voor tijd werd het gelijk door een door Toornstra schitterend genomen vrije trap. Hij schoot de bal met een mooie boog in de kruising van het doel. Yoshiaki Takagi kreeg kort daarna zijn tweede gele kaart en kon vervroegd naar de kleedkamer.

Hoewel Mulenga nog een mooie kopbal losliet, waren de slotminuten voor Roda JC. Het bleef echter 3-3 en daar mocht FC Utrecht blij mee zijn.

Geel:
17’ Mark Jan Fledderus
32’ Cedric van der Gun
38’ Dave Bulthuis
48’ Yoshiaki Takagi
78’ Roly Bonevacia
85’ Bart Biemans
85' Anouar Kali

Rood:
87’ Yoshiaki Takagi (2x geel)

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Gevéro Markiet, Timothy Derijck, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Yassin Ayoub, Willem Janssen (18’ Yoshiaki Takagi), Jens Toornstra, Tommy Oar (60’ Jacob Mulenga); Cedric van der Gun (c) (72’ Bob Schepers), Steve De Ridder.

Opstelling Roda JC: Filip Kurto; Arnoud Sutchuin Dioum, Bart Biemans, Kees Luijckx (32’ Roly Bonevacia), Ard van Peppen; Mark Jan Fledderus (c), Anouar Kali, Wiljan Pluim (60’ Frank Demouge); Krisztiàn Németh (81’ Mitchel Paulissen), Mitchell Donald, Guus Hupperts.