FC Utrecht O19 heeft vanavond met 0-1 gewonnen in Tilburg. Het inhaalduel tegen Willem II/RKC werd al in de 1e helft beslist door een doelpunt van Romano van der Stoep.De wedstrijd tegen de Tilburgers laat twee fases zien. In de 1e fase, die zo ongeveer de eerste 25 minuten van de wedstrijd bestreek, had FC Utrecht geen kind aan de gastheren, ook al moest Mike Havekotte zijn ploeg in de 6e minuut voor een vroege achterstand behoeden.

Al snel stond de 0-1 op het bord. Na een vloeiende aanval over rechts, die begon bij Collin Seedorf en via Aleksandar Bjelica en Daniel van Son eindigde bij de 1e paal, was het Romano van der Stoep die de bal fraai binnen kogelde. Een aanval uit het boekje. Het spel van de Utrechters was goed, maar er kwam naarmate het eerste bedrijf vorderde, wat sleet in. Daardoor kon Willem II/RKC gevaarlijk worden. Nu moet gezegd: het veld was niet in de beste staat. Het was droog en hobbelig, waardoor goed voetbal eigenlijk niet mogelijk was. Juist in zo’n geval vereist dat aanpassing van het soort voetbal door de ploeg, en daar ging het nogal eens mis. Want mooi voetbal, dat zat er vanavond niet in.

Naar de rust toe zijn er nog twee noemenswaardige situaties. In de 28e minuut is het Daniel van Son die er over rechts weer vandoor is. Hij zet de bal strak voor en ziet ‘m op de lat landen. Met iets meer geluk valt ‘ie binnen. En 5 minuten voor de rust spat een vrije trap van Aleksandar Bjelica boven doelman Jordy Taal uiteen. Helaas voor de doellijn.

In de rust hamert trainer Robin Pronk er op dat de ruimtes kleiner gemaakt moeten worden. Op die manier wordt het voetbal makkelijker en kan gewerkt worden aan het uitbouwen van de score. Maar dat doel werd niet bereikt. Ondanks de 3-4 opgelegde Utrechtse kansen en dankzij Mike Havekotte, die in de 2e helft zijn ploeg weer op de been hield.

Willem II/RKC O19 – FC Utrecht O19 (A1) 0-1 (0-1)
9’   0-1   Romano van der Stoep