FC Utrecht O17 heeft met 3-0 gewonnen van RJO/FE Excelsior. Alle doelpunten werden gescoord in de 1e helft.Na 20 minuten voortreffelijk voetbal van Utrechtse zijde stond de eindstand al op het scorebord.
Daarna en met name in de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd, en dat was jammer want het was een uitgelezen gelegenheid om het doelsaldo op te krikken en aan klantenbinding te doen.Utrecht schoot echt uit de startblokken en de Rotterdammers kregen geen gelegenheid om op te bouwen en hanteerden daarom veel de lange bal. Na acht minuten was het raak, een prachtige combinatie op links werd door aanvoerder Karim Loukili binnengeschoten. Weer acht minuten later een combinatie tussen Karim Loukili en Fouad Dahmani, door de laatste prachtig afgerond. Utrecht wist daarna nog menig goede aanval op te zetten maar de afronding liet te wensen over. Alleen nog een frommeldoelpunt van spits Nick Hak was het resultaat van een prima eerste helft.

Hoewel trainer Claudio Braga z’n team in de rust nog op scherp probeerde te zetten, lijkt het alsof iedere voetballer bij zo’n stand te gemakzuchtig wordt, te veel voor eigen succes gaat en de afspraken vergeet. Zo ook bij de Utrechters, want hoewel Excelsior middels vroeg druk zetten probeerde Utrecht onder druk te zetten, had dat niet de reden moeten zijn dat ballen van voeten springen, slordig balverlies wordt geleden en veel met de bal wordt gelopen daar waar samenspel de juiste voortzetting had moeten zijn.  Positief was wel dat de verdediging steeds weer haar eigen fouten of die van het middenveld wist te repareren zodat Excelsior zich nauwelijks een kans wist te creëren. Omdat Excelsior het hoog druk zetten naarmate de wedstrijd vorderde niet meer volhield, kon Utrecht de wedstrijd zonder problemen uitspelen.

Trainer Claudio Braga was tevreden met de drie punten: “Uiteraard hadden we zeker in de eerste helft meer doelpunten kunnen en moeten maken, maar het spel oogde goed. Waar ik minder tevreden over ben, is dat we met z’n allen afspreken de tweede helft scherp te zijn endat ik dat dan totaal niet terugzie. Dat mogen de jongens zichzelf aantrekken.

FC Utrecht O17 - RJO/FE Excelsior B1  3-0 (3-0)
“07  1-0  Karim Loukili (assist Anthony Berenstein)
“15  2-0  Fouad Dahmani (assist Karim Loukili)
“20  3-0  Nick Hak