Bijna een uur heeft FC Utrecht onder 17 door een gedegen organisatie koploper Ajax afgelopen zaterdag  op Zoudenbalch van zich af kunnen houden. Sterker nog Ajax mocht niet klagen dat het vlak na rust niet op een 2-0 achterstand kwam, nadat Cas Odenthal eerder uit een corner tien minuten voor rust de Utrechters op voorsprong had gezet. De inzet van Mohamed Mallahi kwam echter terug van de binnenkant van de paal. Maar in de 56e minuut gaf Utrecht niet genoeg druk aan de linkerkant van de verdediging en kon Ajax aanvoerder Justin Kluivert de voorzet van die kant binnenkoppen en voor de 1-1 zorgen. Gezien de overheersing van Ajax op dat moment wel verdiend. Utrecht speelde daarna niet meer compact, de linies vielen wat uit elkaar en tien minuten na de gelijkmaker kwam Ajax op voorsprong. FC Utrecht probeerde nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar liep in blessuretijd nog tegen een derde tegentreffer aan. “We hebben alles gegeven, dus daar kan ik de jongens niets verwijten. We speelden voor de rust compact, gaven weinig kansen weg en hadden vanuit de counter de betere kansen. Toen de gelijkmaker daar was, viel de organisatie mede vanwege noodzakelijke wissels weg en zorgden de individuele kwaliteitsverschillen voor de rest. “ oordeelde na afloop trainer Ruud Heus.

“30  1-0  Cas Odenthal

“56  1-1  Justin Kluivert

“69  1-2  Noa Lang

“80+2 1-3  Francesco Antonucci

Opstelling FC Utrecht O17:  Menno Vink, Reluño Pinas (“79 Mohamed El Ghzaoui), Ali Turksoy (“70 Timo Meerding), Cas Odenthal, Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis (“66 Tanay Uzan), Mounir Mounji, Khalid Khajouli (“71 Stijn Schilder), Rashaen de Windt (“60 Stijn Meijer), Dereck Darkwa, Mohamed Mallahi.