FC Utrecht onder 17 bereikte deze zaterdag de ‘laatste 16’ in het bekertoernooi ten koste van Roda JC B1.

Trainer DirkJan Derksen van de Limburgers meldde na afloop van de wedstrijd op Zoudenbalch aan zijn collega Claudio Braga van Utrecht: “Gefeliciteerd, hier valt niets op af te dingen”. En zo was het ook, Utrecht was de gehele wedstrijd de betere ploeg, schiep zich enorm veel kansen en gaf weinig weg tegen de fysiek sterke Roda voorwaartsen.

Toch startte FC Utrecht de wedstrijd wat wijfelend en liet zich de eerste minuten het kaas van het brood eten met name in de duels. De mannen van trainer Braga namen echter al snel heft in handen en Roda werd onder druk gezet.Na tien minuten een prachtige aanval beginnend bij keeper Bodhi Prinssen en uiteindelijk afgerond door Tijn Wicherink: 1-0. Ook daarna bleef Utrecht zich kansen scheppen, maar ja, de afronding hè, daar gaat ‘t om. Ook een prima vrije trap van Karim Loukili had vlak voor rust eenbeter lot verdiend, maar de lat hield Roda nog in de wedstrijd.

Alhoewel Roda, daar waar het in de eerste helft ver inzakte, na rust meer druk vooruit zette, bleven ook in die tweede helft de kansen voor Utrecht. Onder anderen Karim Loukili, uitblinker Anthony Berenstein en Emilio Prieto faalden echter oog in oog met Roda keeper Ivo Spobeck, en ook de paal was Roda goed gezind. Trainer Braga vreesde al dat het zo’n wedstrijd zou worden ‘waarin je veel beter bent, je jezelf niet beloont,door een slippertje de gelijkmaker weggeeft en verliest na strafschoppen’. Hij kreeg bijna gelijk toen een crosspass de Roda rechtsbuiten bereikte en zijn prachtige schot in de bovenhoek dreigde teverdwijnen. Gelukkig dacht keeper Bodhi Prinssen er anders over en ranselde de bal uit zijn doel. Vijf minuten voor tijd besliste Nick Hak de wedstrijd na een vlot lopende aanval op aangeven van Karim Loukili. Aldus loon naar werken en kan FC Utrecht terugkijken op een prima wedstrijd.

Aanstaande dinsdag gaan zij mee in de beker voor de loting van de volgende ronde, welke op zaterdag 15 februari zal worden gespeeld. Volgende week treed FC Utrecht weer aan voor de competitie en is in het hoge noorden FC Groningen B1 de tegenstander.

“10  1-0  Tijn Wicherink (assist Anthony Berenstein)
“74  2-0  Nick Hak (assist Karim Loukili)