FC Utrecht O17 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de B-junioren cup. Op het ijskoude Zoudenbalch werden de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen op een 4-1 nederlaag getrakteerd.Trainer Ab Plugboer liet in deze wedstrijd alle spelers die in de competitie tot nu toe niet veel aan spelen toekomen in de basis starten. Utrecht startte dan ook gretig en kon daarvan al snel profiteren via Jerell Hok-A-Hin die de door hem veroverde bal onhoudbaar achter Heerenveen keeper Bos schoot. 6 minuten later was het alweer raak voor Utrecht, Hok-A-Hin werd weggestuurd door Jerreau Farel Cairo en schoot in 2e instantie binnen. Heerenveen probeerde daarna Utrecht onder druk te zetten, maar Utrecht gaf weinig weg.

Na rust, die dus met een 2-0 voorsprong inging, was het Heerenveen dat veel de aanval zocht en Utrecht moest achteruit. De achterhoede met op de backplaatsen het debuut van Tim Brinkman en Aaron Böck van Utrecht O16, gaf niet veel weg. Een kwartier voor tijd was er toch de aansluitingstreffer voor Heerenveen. Rewan Amin schoot een vrije trap over de muur achter Utrecht keeper Jordi Keimpema. Gelukkig bracht Utrecht snel daarna de marge weer op 2, nadat Jimmy Spruit in de omschakeling een zondagsschot achter keeper Bos in het Heerenveen doel zag verdwijnen. Utrecht gaf daarna niets meer weg en vlak voor tijd schoot Jerreau ook nog een vrije trap binnen voor de 4-1 einduitslag. Met het oog op de competitie kon O17 deze opsteker best gebruiken. Op naar PSV a.s. zaterdag.

“07  1-0  Jerell Hok-A-Hin
“12  2-0  Jerell Hok-A-Hin (assist Jerreau Farel Cairo)
“64  2-1  Rewan Amin
“67  3-1  Jimmy Spruit
“74  4-1  Jerreau Farel Cairo