FC Utrecht O17 heeft ook de tweede competitiewedstrijd weten te winnen. In een wedstrijd met twee gezichten wisten de mannen van trainer Robert Wijnands in de tweede helft de wedstrijd tegen AZ naar zich toe te trekken. FC Utrecht was gewaarschuwd door de snelle voorsprong die AZ vorige week tegen Feyenoord nam. Desondanks werd deze waarschuwing niet helemaal ter harte genomen, want AZ schoot uit de startblokken en was de eerste helft de bovenliggende partij. FC Utrecht had moeite met het druk zetten van de Alkmaarders, was slordig in de opbouw en het baltempo was te laag. Lang wisten de Utrechtenaren de foutjes te herstellen, maar na 25 minuten kwamen de Alkmaarders toch op een verdiende voorsprong. Slordige aanname van linkerspits Virgil Smith, teveel middenvelders voor de bal en heel snelle omschakeling van AZ ging aan het doelpunt vooraf. AZ-rechtsbuiten Robin Schouten zette de bal hard voor en deze werd bij de tweede paal door spits Ferdy Druijf binnen geschoten. Aan het einde van de eerste helft kwam FC Utrecht wat meer aan voetballen toe. Een mooie stift van FC Utrecht middenvelder Odysseus Velanas had wellicht meer verdiend.

Gelukkig zette deze kentering zich in de tweede helft door en al na 4 minuten was de gelijkmaker daar. Na een vloeiende aanval leek AZ de bal te kunnen wegwerken, maar nadat deze opnieuw was ingebracht, wist Mitchell van Rooijen de bal zodanig van richting te veranderen dat AZ keeper Joey Roggeveen kansloos was. FC Utrecht was daarna de betere ploeg en kwam met een schitterende kopbal van Jesse van Baal op voorsprong. Een prachtige combinatie ging eraan vooraf en linkerspits Virgil Smith leverde een puike voorzet af. Diezelfde Virgil Smith zette de thuisploeg zo’n 10 minuten later op 3-1 na een prima actie en een dito afwerking in de korte hoek. Zoals wel vaker in dit soort situaties moet je dan in de eerste minuten na de goal scherp zijn, maar dat vergat FC Utrecht even en AZ profiteerde meteen, zodat Ferdy Druijf de spanning terug kon brengen. AZ ging daarna uiteraard vol voor de gelijkmaker, maar FC Utrecht gaf niets meer weg. Een tevreden coach zag zijn manschappen de volle winst uit twee topwedstrijden halen, maar bleef uiteraard kritisch: “De eerste helft was niet goed, we maakten veel fouten en hadden veel moeite met een uitstekend AZ. De tweede helft hebben de jongens meer strijd gebracht en hebben we veel kansen gehad en uiteindelijk, denk ik, verdiend gewonnen”.

“25  0-1  Ferdy Druijf

“44  1-1  Mitchell van Rooijen

“58  2-1  Jesse van Baal

“66  3-1  Virgil Smith

“68  3-2  Ferdy Druijff

Opstelling FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupee, Nick Lim, Jelle de Lange, Brian van den Hooff, Baran Karadag, Odysseus Velanas (“78 Louk Dekkers), Shayne Pattynama, Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal (“72 Dennis van Schuppen), Virgil Smith (“77 Rogier Benschop).