FC Utrecht O17 in Ghana: Dag 5

17 december 2013

Bodhi Prinssen en Jesse Patist, spelers van O17, vertellen over dag 5 in Ghana.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Dit keer de beurt aan Bodhi Prinssen en Jesse Patist. 

“Vandaag stond de wekker weer om 06.00 uur, om vervolgens om 06.30 uur aan het ontbijt te zitten. Vandaag was weer een spannende dag, mede vanwege de wedstrijd in het grote stadion van Tamale tegen TUFA. Ook zouden we vandaag naar het Football for Water-project gaan en ‘s avonds naar TUFA om daar afscheid te nemen.


We stapten vandaag om 07.30 uur de bus in richting het stadion. Bij aankomst was TUFA al aanwezig en hebben we de spullen in de kleedkamer gelegd om het stadion en het veld te inspecteren. Het veld was beter dan het veld waarop we tegen het regioteam van Tamale hebben gespeeld. De wedstrijd kon beginnen. Al na negen minuten werd gescoord door Nick Hak, na een goede voorzet van Anthony Berenstein. Zeven minuten later was het al 2-0 door een doelpunt van Karim Loukili. Met deze stand gingen we ook de rust in.

De tweede helft begon gelijk goed door een derde treffer van FC Utrecht. Deze kwam op naam van Tijn Wicherink. Daarna sloeg de wedstrijd om en maakte TUFA twee snelle goals en brachten ze de stand naar 3-2. Emre bracht de stand vervolgens op 4-2. In de laatste paar minuten kwamen ze nog tot 4-3 waardoor we tweede werden in het toernooi.

Na de wedstrijd en de prijsuitreiking gingen we even naar het hotel waar we nog een uurtje studie hadden. Even later gingen we richting het Football for Water-project, waarbij ze ons welkom heetten met een dans en een speech van de directeur. Bij het Football for Water-project werd een steen onthuld waar we allemaal onze namen op moesten schrijven. Samen met de KNVB en TUFA zamelt FC Utrecht geld in om deze school te voorzien van goede watervoorziening. Nadat we dit gedaan hadden, hebben we nog even in de school gekeken.

Na het bezoek aan het Football for Water-project gingen we terug naar ons hotel om ons even om te kleden en de spullen voor de TUFA-spelers te verzamelen die we wilden weggeven. Toen we bij TUFA aankwamen, hebben we gezellig met elkaar en samen met de spelers van TUFA zitten eten. Na het eten ging de muziek aan en kregen we direct een ander beeld van de staf die samen met het grootste deel van het team hun danskunsten lieten zien. Aan het eind van de avond hebben we de kleren aan de spelers van TUFA gegeven, hebben we afscheid genomen van de mensen van TUFA en zijn we teruggegaan naar het hotel.”

Voor meer informatie kan gekeken worden op de site www.clublinking.nl. Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres