FC Utrecht O17 in Ghana: Dag 1 & Dag 2

14 december 2013

Jimmy Spruit en Enrique Emerencia, spelers van O17, vertellen over de eerste dagen op het Afrikaanse continent.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Jimmy Spruit en Enrique Emerencia trappen af.

“De reis begon allemaal op Schiphol toen we op donderdag 12 december om 11 uur moesten verzamelen. Het inchecken verliep soepel en we waren al snel achter de douane. Eenmaal in de lucht verliep alles gewoon goed; we konden films kijken en spellen spelen. De service in het vliegtuig was top en het eten was goed verzorgd.”

“Na de landing in Ghana duurde het allemaal wat langer dan verwacht, ondanks dat we via de diplomatenuitgang gingen. Toen we uiteindelijk de koffers hadden, werd een aantal koffers naar de bus gedragen door de lokale bevolking. De koffers waren naar de bus gebracht, waarna een klein conflict ontstond over ‘tippie’, dat is fooi in Ghana. Maar, dit werd opgelost.”

“We verbleven één nacht in hotel Afia Village. Daar sliepen we in soort bungalows. De volgende ochtend hadden we een binnenlandse vlucht, die soepel verliep. Binnen een uur waren we in Tamale. We werden daar ontvangen door de TUFA, de Utrechtse Academy in Tamale. We gingen vanaf het vliegveld door naar het nieuwe hotel, waar we nu verblijven. Het hotel ziet er goed uit, maar wanneer je naar buiten stapt, zie je meteen het echte Afrika. Toen moesten we naar een stam om toestemming te krijgen dat we in Tamale zijn en in hun dorp verblijven. We werden ontvangen in een hut in het dorp waar ongeveer dertig man zat. Het stamhoofd zat op een soort plateau en daaromheen zaten alle stamoudsten van het dorp. Jimmy Spruit moest zijn dank tonen aan het opperhoofd en moest alles aan het stamhoofd uitleggen. Het stamhoofd en de stamoudste gaven hun ‘toestemming’." 

“Hierna gingen we daar naar het complex van TUFA en kregen we een ceremoniedans. We kregen daarna een rondleiding door de Academy van TUFA. We hebben gezien waar de spelers sapen, waar ze studeren, de trainingsvelden en noem maar op. Toen de ceremonie klaar was, gingen we trainen met TUFA onder 17. Het was een geslaagde training, ondanks de hitte waar wij aan moesten wennen. Na de training zijn we teruggekeerd naar het hotel, waar wij meteen weer goed werden ontvangen en waar meteen een goed buffet voor ons klaar stond.”

Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres