FC Utrecht Onder 17 gaat in de koker voor loting van de kwartfinale van het bekertoernooi. De Utrechters versloegen zaterdagmiddag op een druilerig Zoudenbalch de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen met 2-0.

En daar was niets van gestolen. De mannen van trainer Robert Wijnands gaven verdedigend nauwelijks iets weg en hadden kansen genoeg op een grotere uitslag. Maar als we dan toch kritiek moeten leveren, dan is het wel hoe het team met de aanvallende mogelijkheden omging. Het ging soms te gehaast en er werd niet altijd de juiste keuze gemaakt. Daarom duurde het in het bekertreffen met sc Heerenveen O17 dan ook lang voordat er een bres in de Friese verdediging was geslagen. Vlak voor rust zorgde goed doorjagen van FC Utrecht O17-spits Jesse van Baal ervoor dat de keeper tegen hem opschoot en de bal pardoes in het doel belandde: 1-0.

Daarvoor had FC Utrecht O17 het grootste gedeelte van de eerste helft balbezit op een kleine fase na waarin sc Heerenveen )17 voor druk op de verdediging onder leiding van Junior van der Velden en Reluno Pinas van FC Utrecht O16 zorgde. Die gaven echter geen krimp, zodat FC Utrecht O17 dan toch met een verdiende voorsprong kon gaan rusten.

Zeven minuten in de tweede helft werd het 2-0 na een mooie aanval over de zijkant, waarbij Virgil Smith een puike voorzet afleverde die bij de tweede paal door Mitchell van Rooijen werd binnengeschoten. FC Utrecht O17 bleef het meeste balbezit houden, maar ook toen sc Heerenveen O17 achterin 1 op 1 ging spelen werden de aanvallen niet goed uitgespeeld, zodat een hogere uitslag uitbleef. sc Heerenveen O17 kreeg nauwelijks kansen, want daar waar slordig balverlies door het Utrechtse middenveld werd geleden stond het team als een eenheid om dat te herstellen. Een trotse trainer: “Na de eerdere 0-1 nederlaag in de competitie hebben we ons duidelijk gerevancheerd op deze tegenstander; we maken stappen, maar moeten blijven werken aan onze tekortkomingen met name in de uitvoering in aanvallend opzicht, ik heb daar echter met de instelling van deze groep alle vertrouwen in.”

FC Utrecht O17 - sc Heerenveen O17 2-0 (1-0)
38. Jesse van Baal 1-0
47. Mitchell van Rooijen  2-0