Op een nat Zoudenbalch, waarbij het veld steeds moeilijker bespeelbaar werd, heeft FCU O17 gelijk gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Gezien het wedstrijdbeeld was FCU over het geheel genomen de bovenliggende partij, want op basis van de eerste helft en het eerste gedeelte van de 2e helft had een overwinning zeker verdiend geweest. Achteraf gezien moet je de jongens een compliment geven voor de getoonde wilskracht ook in fases waarin het minder ging. Zoals gezegd begon FCU goed aan de wedstrijd, er werd goed druk gezet op de Sparta defensie en in balbezit werden vaak de juiste keuzes gemaakt. Alleen in de laatste fase kon FCU niet doordrukken. De 0-1 kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen, alhoewel de Sparta rechtsbuiten gemakkelijk langs zijn directe tegenstander mocht gaan en het centrum bij de voorzet niet goed stond. FCU probeerde de bal nog weg te werken, maar de bal kwam in de voeten van Sparta spits Francis Kamara. Deze wist wel raad met dit buitenkansje. FCU ging daarna gelukkig door met goed voetbal spelen en kreeg zo’n tien minuten voor rust daarvoor dan toch de beloning, toen Odysseus Velanas keeper Nando Pijnenburg van Sparta verraste met een slimme vrije trap over het natte veld met een stuitje erin. Even later had Mitchell van Rooijen de voorsprong na een prachtige aanval op de schoen, maar zijn schot werd gekeerd. Een subtiel lobje was wellicht hier een betere keuze was geweest. Vlak voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid voor Mitchell van Rooijen, maar de bal ging voorlangs. De Sparta keeper liep hierbij een hoofdblessure op en moest met een brancard van het veld worden gedragen (van hieruit wensen wij hem een spoedig herstel toe).

Na rust had FCU opnieuw het beste van het spel, maar liep na een kwartier toch weer tegen een achterstand aan . FCU keeper Thijmen Nijhuis liet de bal bij een Spartaanse hoekschop ongelukkig van zijn borst springen en Sparta verdediger Rick van Drongelen strafte deze fout resoluut af. Met een heleboel strijd en met 4 spitsen probeerde FCU daarna de gelijkmaker te forceren.  Dat lukte toen de ingevallen spits Jesse van Baal er als de kippen bij was om een pass van Louk Dekkers te verzilveren. Het laatste kwartier was er meer strijd dan mooi voetbal, werden de ruimtes ontzettend groot en werd aan beide zijden veel balverlies geleden. De winnende treffer had Jesse van Baal op de schoen, hij treuzelde echter te lang. Aan de andere kant  waren er ook nog kansen voor de winnende treffer van de gasten. FCU trainer Robert Wijnands was toch niet ontevreden: “Jammer dat we geen drie punten hebben gehaald, maar ik ben te spreken over de wijze waarop we zeker in de 1e helft hebben gevoetbald en ook op de weerbaarheid van de jongens bij een achterstand. We hebben veel strijd gebracht, twee keer een achterstand goed gemaakt en gelukkig toch nog een meer dan verdiend punt binnen weten te halen”.

“16  0-1  Francis Kamara

“29  1-1  Odysseus Velanas

“53  1-2  Rick van Drongelen

“67  2-2  Jesse van Baal

Opstelling FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée, Nick Lim, Jelle de Lange, Brian van den Hooff, Louk Dekkers, Odysseus Velanas (“62 Junior van der Velden), Shayne Pattynama (“5 Baran Karadag), Mitchell van Rooijen, Dennis van Schuppen (“43 Jesse van Baal), Virgil Smith.