FC Utrecht O15 speelt gelijk in Volendam

7 december 2013

FC Utrecht O15 speelt vandaag een uitwedstrijd voor de competitie in en tegen Volendam. Beide ploegen troffen elkaar al twee maal eerder dit jaar in Utrecht: een oefenwedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel, in de competitie won Volendam O15 2-4. Volendam blijkt dus een lastige tegenstander te zijn voor FC Utrecht O15.  

FC Utrecht startte goed aan de wedstrijd door al vroeg een doelpunt te scoren. Na een schot op doel, kaatste de bal terug vanaf een speler van Volendam, uit de rebound kon de 0-1 binnengeschoten worden. In een fysiek, maar verder wel een sportief duel, gaat het spel over en weer. Dit heeft ook te maken met het vele balverlies wat beide ploegen lijden. Volendam maakt de gelijkmaker vanuit een penalty. FC Utrecht had aan de andere kant wellicht recht op een penalty door middel van een handsbal, echter werd deze niet gegeven. Vlak voor rust komt FC Utrecht goed weg, doordat de keeper een 1 op 1 kans uit het doel houdt. 

De tweede helft gaan beide ploegen vol voor de overwinning en dit is goed te zien in het veld. Volendam creëert meteen een grote kans na rust en weer volgt de redding van de keeper. Uit een vrije trap kopt een FC Utrecht speler de bal op goal, maar deze wordt van de lijn afgehaald. Vervolgens krijg Volendam voor de tweede keer een penalty in de wedstrijd na een discutabel moment. De keeper van FC Utrecht wilt de bal uitgooien en wordt gehinderd, deze duwt de speler weg en de scheidsrechter legt de bal wederom op de penaltystip. De penalty wordt prima ingeschoten en Volendam komt 2-1 op voorsprong. FC Utrecht geeft niet op en doet er alles aan om nog een belangrijk punt te pakken. Dit resulteert in een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd. Een schitterende lob over de keeper van Volendam heen, 2-2!  

FC Utrecht verliest twee belangrijke punten maar er kan geconcludeerd worden dat de mannen er keihard voor gewerkt hebben en dat het soms niet helemaal mee zat. Volgende week speelt FC Utrecht thuis voor de competitie tegen Vitesse O15.  

FC Volendam O15 - FC Utrecht O15 2-2 (1-1)

`07    0-1    Speler FC Utrecht
`20    1-1    Speler Volendam
`67    2-1    Speler Volendam
`70    2-2    Speler FC Utrecht

overige uitslagen en stand

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres