Vandaag speelde FC Utrecht O13 (D1) voor de competitie thuis tegen koploper AZ D1. Halverwege de wedstrijd staat het 1-0 voor de thuisclub. In de tweede helft hebben beide teams kansen maar scoren niet.FC Utrecht begint de eerste helft tegen de wind in. Zij startte sterk en nemen het initiatief. AZ wordt onder druk gezet en de bal wordt afgejaagd. In de 10e minuut krijgt FC Utrecht een corner vanaf de rechterkant. De bal komt hard en strak voor en wordt keihard ingekopt, 1-0 voor Utrecht.Nog geen 6 minuten later mag FC Utrecht een corner nemen vanaf links. Het zelfde laken en pak, de bal komt hard en strak voor het AZ doel en wordt maar net voor langs geschoten. FC Utrecht blijft spelen naar de intensies en geeft de 1e helft geen kans weg tegen koploper AZ. 6 minuten voor de rust mag FC Utrecht een vrije trap nemen vanaf links en ongeveer 40 meter van het doel. De goede vrije trap wordt ingeschoten maar gaat jammerlijk net voor lang, zodat de rust verdiend 1-0 is voor FC Utrecht.

Na de rust komt AZ getergd uit de kleedkamer. Dit resulteert in een snelle aanval, waarbij het schot op doel net voorlangs gaat. In de 37e minuut krijgt AZ een vrije trap, de bal komt hoog voor en de FC Utrecht keeper krijgt de bal niet goed weg. De afvallende bal wordt ingeschoten maar door FC Utrecht voor de doellijn weggehaald.FC Utrecht probeert alles om de wedstrijd op slot te gooien door de 2-0 te maken. Dit gebeurde steeds maar niet.Na 60 minuten was de eindstand van 1-0 bereikt. Een hele goede en belangrijke overwinning. De 3 punten zijn terecht in in Utrecht gebleven.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar FC Volendam. Als de jongens het niveau van vandaag kunnen handhaven gaan ook die 3 punten mee terug naar de Domstad.

FC Utrecht O13 (D1) - AZ D1 1-0 (1-0)