Vandaag spelen we een wedstrijd tegen een op papier sterke tegenstander. We spelen vandaag op gras, maar omdat het de hele nacht geregend heeft moest het veld wel eerst gekeurd worden. Gelukkig wordt het veld goedgekeurd en kan de wedstrijd gewoon doorgaan.

Om 9 uur kan er afgetrapt worden, en de intenties van de spelers van FC Utrecht zijn gelijk duidelijk, de 3 punten op Zoudenbalch houden. De eerste goal van FC Utrecht valt al na 3 minuten. DHSC is in de aanval, maar de aanval wordt gestuit door een goed optreden van de keeper, die de bal klemvast heeft. Terwijl DHSC nog staat te balen van de gemiste kans, brengt de keeper van FC Utrecht de bal weer snel terug in het spel. De bal komt terecht bij de spits die vrij baan heeft richting de goal, en hij schiet de bal hard in de hoek binnen, 1-0.

Al snel daarna kunnen we het volgende doelpunt noteren. De centrale verdediger kan met de bal aan de voet het middenveld indribbelen en een heel eind komen, en net op het moment dat hij die bal kwijt dreigt kwijt te raken speelt hij hem over naar de spits die deze tweede kans ook benut en wederom de bal binnenschiet. Zo is de start van FC Utrecht voortvarend.

ok DHSC laat zich zien in de wedstrijd, maar de keeper van FC Utrecht blijkt een heuse sta in de weg voor de aanvallers van DHSC. Het laatste doelpunt voor de rust komt van de linksvoor van FC Utrecht, die de bal krijgt van de spits, en de bal geplaatst in de goal binnenschiet. Zo kan FC Utrecht met een tevreden gevoel en een 3-0 voorsprong gaan rusten.

FC Utrecht gaat ook de tweede helft goed van start, we zien een bal op de lat, en bij vlagen heel goed combinatie spel. Alleen in de tweede helft staat het vizier bij FC Utrecht iets minder scherp, FC Utrecht heeft veel kansen nodig om tot het volgende doelpunt te komen. De 4-0 valt uit de kluts, het was moeilijk te zien wie nou het bepalende tikje gaf, maar dat doet er verder niet toe want het doelpunt telt.

DHSC blijft het dapper strijden en weigert de handdoek in de ring te gooien. En na paar goede reddingen is in de tweede helft dan toch het verzet van de keeper FC Utrecht gebroken. Hij blijkt kansloos op een kopbal van de spits DHSC, die de bal overigens feilloos binnen kopt. Dat brengt de stand tot 4-1. En 5 minuten na het eerste doelpunt van DHSC scoren ze ook hun tweede doelpunt van de ochtend.

DHSC voert de druk verder op en even lijkt het erop dat ze de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar FC Utrecht herpakt zich en trekt de wedstrijd weer naar zich toe, helaas levert dit geen doelpunten meer op, maar er kan met een goed gevoel terug gekeken worden op de wedstrijd van vandaag.

overige uitslagen en standFoto`s: Ron van Dongen