Vandaagspeelt FC Utrecht O15 tegen FC Emmen O15. Een wedstrijd tussen de nummer 6 en 10 van de ranglijst. Drie weken geleden troffen beide ploegen elkaar ook al, toen won FCUtrecht met ruime cijfers 5-1.

Alvanaf het begin was het duidelijk dat het deze keer geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. FC Emmen kon de punten goed gebruiken en dit was te merken aan het felle spel vanFC Emmen. Ook werd de wedstrijd op normaal gras gespeeld, wat de nodigestuiterballen opleverde. Vele kansen worden niet gecreëerd in de wedstrijd. Beide ploegen doen zo en nu dan een poging op doel te schieten, maar echte grote kansen zijn er niet.

In deeerst helft komt FC Utrecht wel op voorsprong, door een vrije trap van de zijkant die wordt ingeschoten.

Inde tweede helft veranderd er weinig aan het spelbeeld, FC Utrecht is licht sterker dan FC Emmen, maar FC Emmen doet er alles aan om alsnog depunten binnen te halen. Ook detweede helft creëren beide ploegen weinig grote kansen. FC Utrecht verdubbelt de score door een goede persoonlijke actie aan de linker kant. Juist wanneer iedereen denkt dat hiermee de wedstrijd gespeeld is,maakt FC Emmen de aansluitingstreffer. Na verkeerdverdedigen, kan de linker voorhoedespeler van FC Emmen binnenschieten. FC Emmen creëert nog één grote kans, maar FC Utrecht houdt stand en paktde volle drie punten!

Dinsdag speelt FC Utrecht haar volgende wedstrijd, dan is het Stocksund uit Zweden de oefentegenstander.

FC Emmen O15 – FC Utrecht 1-2 (0-1)

’21         0-1         Speler FC Utrecht
’56         0-2         Speler FC Utrecht
’60         1-2         Speler FC Emmen