Het eerste punt van het seizoen 2016/2017 zit in de tas. FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) in het Abe Lenstra Stadion met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen in een wedstrijd die vele gezichten had.

‘Weet je wat, ik doe het gewoon.’ Dat is wat Amersfoorter Bart Ramselaar na een dik halfuur spelen in Friesland lijkt te denken, als hij de bal aan zijn voet heeft op een meter of 25 van het doel. ‘Ik doe het gewoon en ik doe het goed.’ Nou, en dat doet het jeugdproduct van FC Utrecht. Ramselaar poeiert de bal binnen, bezorgt FC Utrecht daarmee een 1-2 voorsprong en zet de partij op dat moment volledig op z’n kop.

Weelde
Op z’n kop, want het is sc Heerenveen dat vier minuten eerder nog de weelde geniet van een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die er komt door een schot van dichtbij van Luciano Slagveer na dik tien minuten spelen.

Daddy Cool
Maar van die voorsprong is 25 minuten later dus niets meer over. Is het Ramselaar die op prachtige wijze de 1-2 scoort, Sébastien Haller pikt ook een treffer mee in Friesland. Dat doet hij door een strafschop te benutten, nadat Yassin Ayoub tijdens een van zijn weergaloze dribbels wordt gevloerd. De Fransman benut de penalty op z’n Haller’s. Door vele duizenden Friezen wordt de Franse spits van FC Utrecht uitgefloten, door een vastberaden keeper wordt hij in de ogen gekeken. Haller haalt er nog net niet z’n schouders bij op, wacht rustig het fluitje van scheidsrechter Jeroen Manschot af en klopt, als ware hij Daddy Cool, doelman Erwin Mulder: 1-1.

Ghoochannejad tikt in
Als het laatste kwart van de wedstrijd ingaat, versterkt Jurgen Streppel de voorhoede van de sportclub. Henk Veerman, een boomlange en beresterke Volendammer die zijn brood verdient in Friesland, wordt in de punt van de aanval geposteerd. Amper drie minuten later valt de bal al binnen. Vanuit een hoekschop belandt de bal in een bomvolle vijfmeter voor de voeten van Reza Ghoochannejad. De international van Iran prikt de bal binnen: 2-2.

Geen goaltune meer
Een spannende slotfase volgt. Daarin zijn er kansen voor beide ploegen, dringen met name de Friezen behoorlijk aan, maar hoeft degene die de muziek verzorgt in het Abe Lenstra Stadion niet meer in actie te komen. Er hoeft geen goaltune meer te worden gestart.

Volgende missie: AZ-thuis
Eredivisieseizoen 2016/2017 gaat voor FC Utrecht verder op zondag 21 augustus. Die dag komt Europa League-deelnemer AZ op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar dan om 14.30 uur wordt afgetrapt. Uiteraard zijn voor die partij kaarten inmiddels al verkrijgbaar. Voor de wedstrijd geldt vrije verkoop.

sc Heerenveen - FC Utrecht 2-2 (1-2)
12. Luciano Slagveer 0-1
33. Sébastien Haller (strafschop) 1-1
35. Bart Ramselaar 1-2
69. Reza Ghoochannejad 2-2

Gele kaarten: Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen), Sofyan Amrabat (FC Utrecht).

Toeschouwers: 20.850.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.