FC Utrecht liep vanavond (zaterdag) averij op tegen Willem II. In Tilburg verloren de Utrechters, die na veertig minuten met tien man verder moesten na een rode kaart van Sébastien Haller, met 3-1.

Ineens duikt hij op. Rechterkant strafschopgebied, fijne steekpass van Willem Janssen. Daar is Nacer Barazite. Die met een ferme trap met rechts de bal achter keeper Kostas Lamprou en tegen de touwen jaagt. De tweede helft is dan pas net begonnen en de stand wordt dankzij de goal van Barazite 1-1.

Mentale opkikker
Dat doelpunt geeft FC Utrecht een mentale opkikker. Prettig, want voor de pauze krijgt het team van trainer/coach Erik ten Hag twee tikken te verwerken. De eerste na 25 minuten, als Erik Falkenburg namens Willem II de score opent (1-0). De tweede vijf minuten voor de pauze. Dan krijgt spits Sébastien Haller een rode kaart van arbiter Siemen Mulder, die hem een natrappende beweging verwijt. FC Utrecht zoekt dus de kleedkamer op in ondertal en met een achterstand aan de broek.

Donkere wolken
De figuurlijke donkere wolken die inherent zijn aan die situatie worden verdreven door de snelle treffer van Barazite na rust, maar doemen al snel weer op. Vijf minuten na de Utrechtse gelijkmaker vliegt de bal er aan de andere kant van het veld in. Louis Nganioni geeft een door Frank van der Struijk voorgezette bal ongelukkigerwijs het laatste, beslissende zetje (2-1).

Haemhouts weer trefzeker
Een kwartier later doet Willem II er nog een schepje bovenop. Robbie Haemhouts, de man die vorig seizoen door een doffe knal tien minuten voor tijd de eindstand van het onderlinge duel in Tilburg op 1-0 bepaalde, geeft FC Utrecht opnieuw een draai om de oren. De Belg tekent de 3-1 aan en dat is, zo blijkt een kleine 25 minuten later, ook de eindstand.

Dinsdag aan de bak in Sneek
Aan FC Utrecht de taak snel de wonden te likken, want dinsdagavond staat er alweer een wedstrijd op het programma. Die dag gaat de ploeg van Ten Hag op bezoek in Friesland bij ONS Sneek in een duel uit de tweede ronde van de KNVB Beker.

Willem II - FC Utrecht 3-1 (1-0)
26. Erik Falkenburg 1-0
48. Nacer Barazite 1-1
53. Louis Nganioni (eigen doelpunt) 2-1
69. Robbie Haemhouts 3-1

Gele kaarten: Nick van der Velden, Stijn Wuytens (beiden Willem II), Louis Nganioni en Rico Strieder (beiden FC Utrecht).

Rode kaart: 40. Sébastien Haller (FC Utrecht).

Toeschouwers: 11.600.