FC Utrecht legt Zakaria Labyad vast

5 januari 2017

23-jarige Utrechter voor 3,5 seizoen terug naar Domstad

FC Utrecht heeft zich de komende 3,5 seizoenen verzekerd van de diensten van middenvelder Zakaria Labyad. 
 
De 23-jarige Utrechter komt transfervrij over van Sporting Lissabon, de club waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond. Tijdens zijn periode bij Sporting Lissabon werd hij verhuurd aan Vitesse en Fullham. Labyad heeft vijf interlands achter de naam voor het Marokkaanse nationale elftal.
 
De aanvallende middenvelder doorliep de jeugdopleiding van PSV. In Eindhoven maakte hij in 2010 -op 16-jarige leeftijd- zijn debuut in het eerste elftal in de Europa League wedstrijd tegen HSV. Labyad speelde sindsdien in 170 wedstrijden in verschillende internationale competities op het hoogste niveau, waarin hij 35 goals wist te maken.
 
Trainer/coach Erik ten Hag is tevreden met de komst van Labyad: “Met Zakaria krijgen we de beschikking over een technisch zeer begaafde voetballer, die -ondanks zijn jonge leeftijd- al veel bagage heeft. Hij heeft hoogtepunten beleefd met onder ander het winnen van de KNVB beker, maar inmiddels heeft hij ook de keerzijde van succes ervaren. In het afgelopen jaar heeft hij nauwelijks wedstrijdminuten gemaakt. Hij wil bij FC Utrecht de draad weer oppakken. Bij ons krijgt hij de tijd om weer in zijn ritme te komen. Wij zijn blij dat hij ons komt versterken en om FC Utrecht te helpen de gestelde doelen te realiseren.”
 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres