FC Urecht O17 in Ghana: Dag 7

19 december 2013

Sergio Anaya Pena en Zakaria el Bennay, spelers van O17, vertellen over dag 7 in Ghana.

FC Utrecht O17 verblijft tussen 12 en 21 december in Ghana, waar het de Tamale Utrecht Football Academy (TUFA) bezoekt. Dagelijks doen twee jongens van dit elftal verslag van hun belevenissen op het Afrikaanse continent. Dit keer de beurt aan Sergio Anaya Pena en Zakaria el Bennay.

“Het was vandaag een dag met tegenstellingen; zowel indrukwekkend als rustig. Een bezoek aan Elmina Castle en een middagje uitrusten in het mooie zwembad van het Elmina Beach Resort, waar wij slapen. Gevolgd door een tussenevaluatie van de hele reis tot nu toe met Selene.


De dag begon goed met eindelijk een ochtend uitslapen, vanwege de late aankomst de avond ervoor. We werden pas om 9 uur aan het ontbijt verwacht. Na het ontbijt gingen we naar Elmina Castle. Daar hebben we een interessante rondleiding gekregen van een enthousiaste reisgids. We waren zeer onder de indruk van de verhalen die wij te horen hebben gekregen over de slavenhandel die in dit fort heeft plaatsgevonden.

Zo kregen wij o.a. te horen dat door de Nederlanders ongeveer 600.000 slaven verscheept zijn naar de verschillende landen in het huidige Caribisch gebied. De slaven werden vanuit verschillende gebieden in Ghana te voet naar Elmina gebracht. Onderweg stierven al heel veel van deze geketende mensen van de uitputting. Vervolgens verbleven zij soms enkele maanden onder onmenselijke omstandigheden in donkere kerkers in het Fort, waarna zij via het 'point of no return' naar de schepen werden gebracht. Bij dit 'point of no return' werd ons om een minuut stilte gevraagd, waarna wij met z'n allen het lied 'amazing grace' gezongen en geneuried hebben. Dit was het lied dat de slaven zongen als zij de laatste meters geketend op Ghanees grondgebied liepen. Grond waar zij nooit weer naar zouden terugkeren. Het was erg bijzonder en indrukwekkend.

Na de korte busreis terug, kregen we medegedeeld dat we de hele middag vrij hadden tot het avondeten. De meesten hebben deze middag aan het zwembad gelegen en genoten van de zon. Na het avondeten kregen we een korte nabespreking van de hele reis met Selene. Met vragen over toekomstige inzamelacties en terugblikken op de reis.

Kortom: een zeer leerzame, indrukwekkende, maar ook ontspannen dag.”

Voor meer informatie kan gekeken worden op de site www.clublinking.nl. Je leest snel meer over de belevenissen van FC Utrecht O17 in Ghana. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres