Na de mooie overwinning tegen Zwolle van vorige week is vandaag landskampioen Twente de tegenstander. Die zege tegen Zwolle en het feit dat Twente midweeks in en tegen Lyon heeft gespeeld is wellicht de mogelijkheid voor Utrecht om voor een verrassing te zorgen.

FC Utrecht begint goed, zet druk en krijgt in de 2e minuut een kans(je) via Wendy Mulder. Daarna is het Twente wat de klok slaat. Laat In de 4e minuut Twente nog een dot van een kans onbenut, in de 12e minuut zet Ellen Jansen de 0-1 op het scorebord. Twente blijft de wedstrijd domineren. Utrecht is niet bij machte de bal in de ploeg te houden en loopt dus steeds achter de feiten aan. Na een klein half uur valt de 0-2 uit een prachtig afstandsschot van zo’n 35 meter in de kruising door Sherida Spitze. Dezelfde speelster zet Twente voor rust nog op 0-3.

Na rust eenzelfde beeld, Twente is een ingespeeld team met veel individuele kwaliteiten, veel beweging en scorend vermogen. Gaat een kopbal van Twente-aanvoerder Anouk Dekker vlak na rust nog net naast, in de 55e en 70e minuut weet zij wel twee keer te scoren en de stand op 0-5 te brengen. In de 75e minuut een slordigheid in de Twentedefensie die door Sabine Bekx beheerst wordt afgerond en zo de eer redt voor Utrecht., 1-5. In het resterende kwartier zijn er nog diverse kansen voor Twente waaruit zij nog één maal weten te scoren door Ellen Jansen in de 81e minuut. Eindstand 1-6. Nog een compliment aan Utrecht-keepster Maxime Hoksbergen die door een aantal knappe reddingen meer tegengoals weet te voorkomen.

Opstelling Utrecht: Hoksbergen, Van der Laan, Heemskerk, Marrees(66e min. Verheul), Bonnes, Van de Weerd, Bekx, Hansen, Mulder(73e min. Hoogeveen), Maguire(59e min. Van de Kuilen), Van Beerschoten

Opstelling Twente:Van Veenendaal, Roetgering, Bakker, Worm(60e min. Marrees), Munsterman (71e min.Berends), Van de Sanden (53e min.Roord), Spitse, Dekker, Heuver, Jansen, Wigger.