In de Alternatieve Beloftencompetitie heeft Jong FC Utrecht met 0-3 bij V.V. De Meern gewonnen. De doelpunten kwamen van Maikel Lange en twee maal Romano van der Stoep.

Het team van trainer/coach Jean-Paul de Jong heeft dinsdagavond in De Meern een welverdiende 0-3 overwinning behaald op de, tot dan toe ongeslagen koploper Jong V.V. De Meern. Daarnaast was er voor de Alternatieve Beloftencompetitie nog een primeur te noteren, namelijk het feit dat deze derby onder leiding stond van drie zeer getalenteerde dames.

Combinatiespel
Vanaf de aftrap nam Utrecht het initiatief. Met goed combinatiespel en in een hoog tempo uitgevoerd, werd de thuisploeg, onder leiding van trainer Rick Kruys, onder druk gezet. Het regende gelijk kansen voor vooral spits Romano van der Stoep en aanvaller Maikel Lange. In de vijfde minuut was het raak. Een vlotte combinatie tussen Nassir El Aissati en Radovan Mitrovic bracht Romano van der Stoep in stelling die beheerst de 0-1 aantekende.

Bovenliggende partij
Ook na deze goal bleef Jong FC Utrecht de bovenliggende partij. In de 17e minuut kwam de beloning. Het was wederom Radovan Mitrovic die Romano van der Stoep op maat bediende: 0-2. Naarmate de tijd vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Met oud-FC Utrecht-speler Joris van Rooijen in de basis kreeg het zowaar enkele corners te nemen, maar Utrecht-keeper Jaimy Schaap stond paraat. Aan de andere kant kon nog een zeer gevaarlijke vrije trap van Maikel Lange genoteerd worden. Vervelend was het feit dat middenvelder Marc Anthony Klok vlak voor rust met een blessure het veld moest verlaten.

Tweede helft
In de rust kwamen drie nieuwe krachten in het team van de Utrechtse beloften. De tweede helft, onder regenachtige weersomstandigheden gespeeld, was een meer open wedstrijd met veel kansen voor beide doelen. Vooral invaller FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk kreeg nog wat mogelijkheden en aan de andere kant was het aanvaller Max Versteeg die vol de paal raakte. Ook claimde de thuisploeg bij scheidsrechter Shukrala massaal nog een penalty wegens hands, maar de leidsvrouw liet gewoon doorspelen.

In de 70e minuut viel de definitieve beslissing. Het was back Ralph Owusu die met een prachtige pass Maikel Lange bereikte. Zijn rush deed hem ook de keeper van de thuisploeg passeren en de 0-3 op het bord brengen. Ondanks nog veel kansen bleek dit uiteindelijk ook de eindstand.

Tevreden
Trainer/coach Jean Paul de Jong was zeer tevreden over de instelling en geleverde prestatie van zijn team. Zijn collega aan de andere kant, Rick Kruys, was erg teleurgesteld. “Dit was duidelijk onze minste wedstrijd in de reeks”.

Volgende week dinsdag, 26 maart, gaat Jong FC Utrecht in het kader van de Alternatieve Beloftencompetitie op bezoek bij Jong vv Bennekom.