Een prima overwinning van FC Utrecht O17

14 december 2014

Een goede afsluiting van de eerste helft van de competitie. Met slechts drie nederlagen een moeiteloze plaatsing voor de kampioenspoule. Chapeau heren!

Met een bezoek aan VVV/Helmond Sport heeft FC Utrecht O17 de eerste seizoenshelft afgesloten. Op het kunstgras van het Lavans stadion in Helmond werd een 2-1 overwinning behaald. Daarmee vinden we de mannen van trainer Robert Wijnands terug op een uitstekende derde plaats op de ranglijst op 3 punten van koploper Feijenoord en 2 op Ajax. Van de 13 wedstrijden werden er drie verloren (Feijenoord, Heerenveen en Volendam), twee gelijk gespeeld (PSV en Sparta) en de overige 8 wedstrijden werden gewonnen waaronder goeie overwinningen op Ajax en AZ. Na de winterstop telt dit allemaal niet meer, want dan staat een nieuwe competitie op het programma met de acht hoogst geplaatste ploegen uit de eerste competitiehelft. Een goeie leerschool dus voor de Utrechtse talenten, waar ze allemaal hun vooruitgang kunnen laten zien en ook dan zullen proberen een hoge klassering te bewerkstelligen.

In Helmond domineerde FCU het grootste gedeelte van de wedstrijd, had het meeste balbezit maar desondanks te slordig in de laatste fase. Wel kwam FCU al in de zevende minuut op voorsprong via Odysseus Velanas die prima werd bediend door Louk Dekkers. Daarna werd er wellicht iets te gemakkelijk over gedacht en werden de Utrechters met name in de laatste fase van de aanval slordig, waardoor VVV/Helmond Sport met lange ballen en met name door hun snelle rechterspits gevaarlijk kon worden. Keeper Thijmen Nijhuis regeerde echter in zijn strafschopgebied en stond geen tegentreffers toe.

Na rust domineerde FCU nog nadrukkelijker, maar kwam pas halverwege de tweede helft op 0-2, toen Odysseus Velanas er als de kippen bij was toen de Helmondse keeper een schot niet onder controle kreeg. Dat leek de beslissing, maar toch maakte FCU, en dat was niet voor de eerste keer, het zichzelf in de slotfase nog moeilijk. Slordig balverlies leidde tot een, weliswaar onterecht, gegeven vrije trap op de rand van de Utrechtse 16 meter. Op de inzet van VVV/Helmond spits Juul Respen moest Thijmen Nijhuis dit keer het antwoord schuldig blijven. FCU sleepte dit keer wel de overwinning over de streep, alhoewel het vlak voor tijd zo maar nog gelijk had kunnen worden, gelukkig kwam VVV/Helmond niet verder dan de bovenkant van de lat. “We hebben hele goede fases gehad in deze wedstrijd en hebben daardoor verdiend gewonnen. We sluiten daarmee een uitstekende eerste seizoenshelft af en gaan proberen ons net zo te profileren na de winterstop. De jongens hebben nu zeker een rustperiode verdiend”, waren de woorden van trainer/coach Robert Wijnands na afloop.

Mede namens hem, de spelers en de rest van de staf wensen wij dan ook iedereen die O17 een goed hart toedraagt, hele fijne feestdagen, een spetterende jaarwisseling en alvast een sportief en succesvol 2015.

Scoreverloop:

“07  0-1  Odysseus Velanas (assist Louk Dekkers)

“59  0-2  Odysseus Velanas

“73  1-2 Juul Respen

Opstelling FCU O17: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée, Nick Lim, Junior van der Velden, Zohair El Markhous, Baran Karadag, Odysseus Velanas, Louk Dekkers (“65 Shayne Pattynama), Mitchell van Rooijen, Nick Venema (“55 Jesse van Baal), Rogier Benschop (“55 Virgil Smith).

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres