Vandaag ging het er om. De winnaar van de wedstrijd FCU O19 - Feyenoord O19 kon zich koploper van de Nike Eredivisie noemen. Uiteindelijk eindigde de partij in een 2-2 gelijkspel, nadat de thuisploeg tot 2 keer toe op voorsprong was gekomen én het laatste gedeelte van de wedstrijd met 10 man kwam te staan. De, over de gehele wedstrijd genomen, niet altijd even consequent leidende arbiter Mike de Bruijn, stuurde Junior van der Velden met een rode kaart naar de kleedkamer na een overtreding in het strafschopgebied. Tóch waren er achteraf tevreden geluiden te horen. Een goede eerste helft, gevolgd door een tweede waarin de ploeg karakter heeft getoond en een punt over de streep heeft getrokken. In de beginfase overdonderde de thuisploeg de Rotterdammers door snel op voorsprong te komen. Anthony Berenstein liet zien dat hij een fijn balgevoel heeft en krulde al in de 5e minuut een vrije trap uiterst fraai over de muur in de rechterbovenhoek. Daarvoor had Odysseus Velanas zich al laten gelden voor het Rotterdamse doel, maar zijn schot ging voorlangs. Feyenoord ging furieus op zoek naar de aansluiting, wat voor een stormachtige fase in de Utrechtse defensie zorgde. Een vrije trap van Gustavo Hamer spatte boven doelman Thijmen Nijhuis uiteen op de lat. De Utrechtse voorsprong duurde tot er ruim een half uur voetbal voorbij was. Enige onzorgvuldigheid in de Utrechtse defensie bracht Gustavo Hamer (wéér hij) in stelling en hij kon, na goed doorzetten, de bal snoeihard in het dak van het doel jagen. Feyenoord wilde nog voor de thee orde op zaken stellen en zette volop druk vooruit. Dat resulteerde er in dat in de 40e minuut Marlon Slabbekoorn helemaal vrij voor doelman Nijhuis kwam, maar Slabbekoord faalde oog in oog met de sluitpost. Daarmee hield Nijhuis zijn ploeg op een cruciaal moment, zo vlak voor rust, goed in de race. De ruststand was dus 1-1.

De start van de 2e helft was voortvarend. Een gekraakte inzet van Cani Yilmaz bereikte toch nog Jesse van Baal. Hij kon de bal aannemen en wegdraaien bij zijn tegenstander. Oog in oog met de Rotterdamse goalie Justin Bijlow faalde hij niet. Het bracht de Utrechters de comfortabele voorsprong waardoor Feyenoord weer in de achtervolging kon. Die achtervolging duurde tot in de 73e minuut. Toen viel de rode kaart voor Junior van der Velden en kende arbiter de Bruijn een strafschop toe. Terecht? De meningen zijn verdeeld en de beelden lijken de criticasters gelijk te geven. Nigel Robertha pakte het presentje netjes uit, verschalkte Thijmen Nijhuis en bracht daarmee de stand op 2-2. In het laatste kwart drong Feyenoord nadrukkelijk aan, maar de Utrechters gaven niets meer weg, al waren er toch wel wat hachelijke momenten in het Utrechtse strafschopgebied te noteren. In de slotseconden kon de voor Mitchell van Rooijen ingevallen Virgil Smith de wedstrijd beslissen, maar jammer genoeg belandde zijn vrije trap op de lat in plaats van er nét onder. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

De volgende speelronde is een midweekse. Woensdag 23 september a.s. gaat de ploeg op bezoek bij het Tilburgse Willem II O19 (aanvang 18.30 uur), gevolgd door een uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss O19 op zaterdag 26 september. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 3 oktober. Dan komt Ajax O19 op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14.30 en de toegang is gratis.

FC Utrecht O19 - Feyenoord O19 2-2
05. 1-0 Anthony Berenstein
32. 1-1 Gustavo Hamer
48. 2-1 Jesse van Baal
73. 2-2 Nigel Robertha (p)