FC Utrecht is met een nederlaag aan de tweede seizoenshelft begonnen. Ondanks een enorm veldoverwicht en een overvloed aan kansen, greep FC Utrecht mis tegen een effectief counterend sc Heerenveen: 1-2.

Ongelukkig. Onverdiend. Ongelooflijk, misschien zelfs wel een beetje. Onnodig, dat sowieso. Dat FC Utrecht van sc Heerenveen verliest, grenst gezien het beeld van de wedstrijd aan het wonderbaarlijke. Want het is toch echt FC Utrecht dat vol overtuiging ten strijde trekt, de tegenstander vanaf minuut één onder druk zet en kansen creëert. Veel kansen.

Nordfeldt kraakt Utrechtse inzetten
De eerste mogelijkheid is voor de uitblinkende Yassin Ayoub. Hij duikt op voor doelman Kristoffer Nordfeldt van sc Heerenveen, maar ziet zijn inzet door de sluitpost gekeerd worden. Zo ook Kristoffer Peterson, die in de rebound stuit op zijn landgenoot.

Scoren wil maar niet lukken
Hoewel de partij dan pas net is begonnen, is het verhaal van de wedstrijd dan al geschreven. Alleen wordt het, in de resterende pak ‘m beet 85 minuten, nog veel vaker dan alle FC Utrecht-supporters lief is herschreven. Zo ongeveer iedere speler van de ploeg uit de Domstad onderneemt wel tenminste één doelpoging, maar het scoren, dat wil maar niet lukken.

Janssen zorgt voor aansluiting
Goed, in de blessuretijd is het dan wel raak. Marten de Roon maakt hands na een vrije trap van Yassin Ayoub en arbiter Kevin Blom legt de bal op de stip. Vanaf elf meter schiet aanvoerder Willem Janssen de bal binnen (1-2).

Lesje in effectiviteit
Zo mag FC Utrecht op dat moment, met nog een paar minuten spelen voor de boeg, nog hopen op een gelijkspel. Dat de ploeg in die positie verkeert, heeft te maken met doelpunten van Luciano Slagveer (vlak voor rust, 0-1) en Sam Larsson (0-2, halverwege de tweede helft). Zij ronden sc Heerenveen-aanvallen knap af, en geven FC Utrecht zo een lesje in effectiviteit.

Lege handen
Een slotoffensief ten spijt, lukt het de Utrechters niet meer nog tenminste een punt uit het vuur te slepen. Ook in de laatste paar minuten van de wedstrijd valt de bal niet goed voor de Domstedelingen, die woensdag in het eigen Stadion Galgenwaard in een vriendschappelijke wedstrijd aantreden tegen Borussia Dortmund.

FC Utrecht – sc Heerenveen 1-2 (0-1)
41. Luciano Slagveer 0-1
65. Sam Larsson 0-2
90+1. Willem Janssen 1-2

Gele kaarten: Chris Kum (FC Utrecht), Joost van Aken en Marten de Roon (sc Heerenveen).

Toeschouwers: 15.560.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Robbin Ruiter; Chris Kum, Ramon Leeuwin, Timo Letschert (85. Mark Diemers), Jeff Hardeveld; Anouar Kali (72. Sébastien Haller), Willem Janssen, Yassin Ayoub; Edouard Duplan, Rubio Rubin, Kristoffer Peterson (69. Danny Verbeek).