Contract Edson Braafheid ontbonden

3 januari 2018

Oud-international beraadt zich in Amerika over zijn toekomst.

Het contract van Edson Braafheid is vandaag per direct ontbonden. In goed overleg is besloten dat Edson Braafheid stopt bij FC Utrecht en zich in Amerika over zijn toekomst gaat beraden.
 
De linkerverdediger geeft aan dat hij het mentaal niet meer op kan brengen om zichzelf 100% op het voetbal bij FC Utrecht te kunnen richten en wil graag meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Edson Braafheid verklaart: “Mijn gezin is heel belangrijk voor me, dat is nu nogmaals gebleken tijdens de feestdagen. Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik definitief naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan. Het gevoel speelde al langer door mijn hoofd. Dit, in combinatie met het geringe aantal speelminuten, heeft me doen besluiten mijn contract te laten ontbinden.”
 
Edson Braafheid keerde in seizoen 2016/2017 terug bij FC Utrecht, waar hij tussen 2003 en 2007 al 82 wedstrijden speelde voor de club uit de Domstad. Na zijn debuutseizoenen in het profvoetbal vertrok Braafheid naar FC Twente, waarna hij zijn carrière vervolgde bij FC Bayern München, Celtic, TSG 1899 Hoffenheim en SS Lazio. Tussen 2009 en 2011 kwam de verdediger tien keer uit voor het Nederlands Elftal.
 
FC Utrecht heeft begrip voor zijn keuze en bedankt Edson voor zijn inzet voor de club.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres