Altijd in the picture

FC Utrecht staat voortdurend in the picture. Voor de club zijn de contacten met vertegenwoordigers van media van grote waarde.

Accreditatie voor een thuiswedstrijd

Om journalisten zo optimaal mogelijk te laten werken rondom de thuiswedstrijden van FC Utrecht is accreditatiebeleid van toepassing. Aanleiding is de groeiende belangstelling van de sportpers. Alle journalisten die aanwezig willen zijn bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht of Jong FC Utrecht, dienen zich voorafgaand aan te melden via een e-mail naar pers@fcutrecht.nl. Dit geldt zowel voor leden van de NSP als journalisten die niet zijn aangesloten bij deze beroepsorganisatie. Voor zondagwedstrijden moet deze aanmelding voor donderdagochtend 12.00 uur binnen zijn op het genoemde e-mailadres. Speelt FC Utrecht op zaterdag, dan is woensdag 12.00 uur het moment. Wanneer de wedstrijd op woensdag wordt gespeeld, dan geldt maandag 12.00 uur als laatste aanmeldmogelijkheid.

Parkeren tijdens een thuiswedstrijd

Op de dag dat de aanmelding voor de komende wedstrijd sluit, ontvangen de journalisten antwoord of de accreditatie wordt toegekend. Zo ja, dan krijgen ze een accreditatie die toegang geeft tot de perskamer en, indien aangevraagd en voorradig, een parkeerkaart. Op de parkeerkaart staat duidelijk de parkeermogelijkheid vermeld: P2A (aan de rechterkant van de Kromhoutkazerne) of P3 (dit is de parkeergarage Galgenwaard, onder de grote witte torenflat naast het BP tankstation).

 

Bij binnenkomst van de perskamer ontvangen journalisten op basis van hun accreditatie een toegangskaart tot de perskamer. Deze dient tevens als plaatsbewijs voor de perstribune en geeft na afloop van de wedstrijd eveneens toegang tot de mixed zone. Deze gang van zaken wordt ook gehanteerd bij de wedstrijden waar voorheen de accreditaties via de NSP verliepen, te weten Ajax, PSV en Feyenoord. Binnen het huidige accreditatiebeleid van FC Utrecht hebben leden van de Nederlandse Sport Pers vanzelfsprekend een streepje voor ten opzichte van niet aangesloten journalisten.

Fotograferen tijdens een thuiswedstrijd

Fotografen die aanwezig willen zijn bij de wedstrijden van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard zijn in principe altijd welkom. U dient zich vooraf bij ons te melden via pers@fcutrecht.nl. U ontvangt dan, indien aangevraagd en voorradig, een parkeerkaart. Fotografen die niet zijn aangesloten bij de NSP, moeten van tevoren een verzoek indienen om de wedstrijd bij te wonen. Zij krijgen bij toekenning van het verzoek een accreditatie en, indien aangevraagd en voorradig, een parkeerkaart.

Interviewverzoeken

Interviews voor (jeugd)spelers, (jeugd)trainer(s), personeelsleden of directieleden dienen vooraf per mail aangevraagd te worden bij de persafdeling van FC Utrecht. Vermeld in de mail uw naam, medium, contactgegevens en de deadline van het interviewverzoek. In verband met de grote belangstelling voor interviews door studenten, wordt in principe ieder interviewverzoek van studenten afgewezen.

Trainingen bijwonen

Je kunt hier vinden wat het meest actuele trainingsschema van FC Utrecht is. Cameraploegen die een training willen bijwonen, dienen zich vooraf (uiterlijk de werkdag voor de desbetreffende training, en uiterlijk voor 17.00 uur) aan te melden bij de persafdeling van FC Utrecht.

Het aanspreekpunt bij FC Utrecht voor journalisten is PR Coördinator Tamara Bouwmans. 

NEEM CONTACT OP