Accreditatie voor een thuiswedstrijd

Om journalisten en fotografen zo optimaal mogelijk te laten werken rondom de thuiswedstrijden van FC Utrecht is accreditatiebeleid van toepassing. Aanleiding is de groeiende belangstelling van de sportpers. Alle journalisten en fotografen die aanwezig willen zijn bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht, Jong FC Utrecht of FC Utrecht Vrouwen, dienen zich voorafgaand aan te melden via de website van de NSP of door een e-mail te sturen naar pers@fcutrecht.nl. Dit geldt zowel voor leden van de NSP als media die niet zijn aangesloten bij deze beroepsorganisatie.

Deadline
Voor zondagwedstrijden moet deze aanmelding vóór donderdagochtend 12.00 uur binnen zijn op het genoemde e-mailadres. Speelt FC Utrecht op zaterdag, dan is woensdag 12.00 uur het moment. Wanneer de wedstrijd op woensdag wordt gespeeld, dan geldt maandag 12.00 uur als laatste aanmeldmogelijkheid.

Op de dag dat de aanmelding voor de komende wedstrijd sluit, ontvangen de aangemelde media antwoord of de accreditatie wordt toegekend.

Journalisten
Bij binnenkomst van de perskamer ontvangen journalisten op basis van hun accreditatie een toegangskaart tot de perskamer. Deze dient tevens als plaatsbewijs voor de perstribune en geeft na afloop van de wedstrijd eveneens toegang tot de mixed zone. Binnen het huidige accreditatiebeleid van FC Utrecht hebben leden van de Nederlandse Sport Pers vanzelfsprekend een streepje voor ten opzichte van niet aangesloten journalisten.

Parkeren tijdens een thuiswedstrijd

Bij de bevestiging van de accreditatie, ontvangen journalisten en fotografen indien aangevraagd en voorradig een parkeerkaart. Op deze parkeerkaart staat duidelijk de parkeermogelijkheid vermeld: P2A, dat is bij de Kromhoutkazerne.

Fotograferen tijdens een thuiswedstrijd

Fotografen met een NSP-pas die aanwezig willen zijn bij de wedstrijden van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard zijn in principe altijd welkom. U dient zich vooraf bij ons te melden via de website van de NSP of via pers@fcutrecht.nl. U ontvangt dan, indien aangevraagd en voorradig, een accreditatiebevestiging en een parkeerkaart.

Fotografen die niet zijn aangesloten bij de NSP, moeten van tevoren een verzoek indienen om de wedstrijd bij te wonen. Zij krijgen bij toekenning van het verzoek een accreditatie en, indien aangevraagd en voorradig, een accreditatiebevestiging en een parkeerkaart.

Voor thuiswedstrijden van Jong FC Utrecht en FC Utrecht Vrouwen kunt u zich op dezelfde manier aanmelden. 

Interviewverzoeken

Interviews voor (jeugd)spelers, (jeugd)trainer(s), personeelsleden of directieleden dienen te allen tijde vooraf per mail aangevraagd te worden bij de persafdeling van FC Utrecht. Vermeld in de mail ten minste uw naam, medium, contactgegevens en de deadline van het interviewverzoek. In verband met de grote belangstelling voor interviews door studenten, wordt in principe ieder interviewverzoek van studenten afgewezen.

FC Utrecht heeft het recht om teksten vóór publicatie in te zien en eventuele feitelijke onjuistheden of citaten te wijzigen. 

Trainingen bijwonen

Je kunt hier vinden wat het meest actuele trainingsschema van FC Utrecht is. Cameraploegen die een training willen bijwonen, dienen zich vooraf (uiterlijk de werkdag voor de desbetreffende training, en uiterlijk voor 17.00 uur) aan te melden bij de persafdeling van FC Utrecht.

U dient bij het bezoeken van de training altijd achter de boarding te blijven. 

Het aanspreekpunt bij FC Utrecht voor journalisten en fotografen is Communicatie Coördinator Tamara Bouwmans. 

NEEM CONTACT OP