Visie: plezier en talentontwikkeling

De FC Utrecht Experience organiseert leuke en leerzame voetbalevenementen ter bevordering van Plezier, Ontwikkeling en Prestatie van jeugdspelers én jeugdtrainers in de regio Utrecht.

FC Utrecht gelooft dat kinderen zich alleen ontwikkelen in een omgeving waarin zij plezier hebben en zich veilig voelen. FC Utrecht wil een plek zijn waar spelers zich tot het uiterste ontwikkelen om persoonlijke en de teamambities te realiseren.

De FC Utrecht Academie werkt bijvoorbeeld met zelfregulatiemethoden. Door met de jeugdspelers te werken aan de vaardigheden doelen stellen, plannen, monitoren, evalueren en reflecteren leren ze de regie te nemen over hun eigen ontwikkeling.

Met de evenementen van de FC Utrecht Experience heeft FC Utrecht als doel gesteld de jeugdspelers in de regio laten beleven hoe het is om jeugdspeler te zijn van FC Utrecht. Vanuit een positief sportklimaat organiseren wij fantastische voetbalfeesten met het FC Utrecht DNA. De deelnemers worden, net als de jeugdspelers van de Academie, tijdens deze evenementen gemotiveerd om techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel verder te ontwikkelen.

Op deze manier worden zij prestatiegericht opgeleid en leren de jeugdspeler het beste uit hun eigen mogelijkheden en die van hun team te halen.

De trainers spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van de jeugdspelers. Betere trainers betekent betere spelers. De FC Utrecht Academie werkt daarom samen met de clubs uit de regio om de talentvolle trainers van die clubs op te leiden en begeleiden tijdens de evenementen van de FC Utrecht Experience.

De FC Utrecht Experience is een initiatief van de FC Utrecht Academie samen met Ubuntu Sport. Meer over Ubuntu Sport op www.ubuntu-sport.com

Contact

Heb je vragen over de evenementen die de FC Utrecht Experience organiseert?

NEEM CONTACT OP

Regionale partnerclubs

Ook geïnteresseerd in FC Utrecht Voetbalkampen, FC Utrecht Voetbalclinics of de FC Utrecht Coach Academy bij u op de vereniging?

NEEM CONTACT OP