Nederland onder 17 jaar heeft ook zijn tweede groepsduel op het Europees Kampioenschap in Malta gewonnen. Het thuisland werd eenvoudig en met grote cijfers verslagen. Het werd 2-5. Bij een stand van 0-2 viel FC Utrecht O17-aanvaller Anthony Berenstein, die aan de aftrap stond, uit.

Na een stormachtig begin was het direct raak voor Oranje. Jari Schuurman tikte van dichtbij binnen. Meer kans volgden direct, wat ook resulteerde in een tweede doelpunt. Steven Bergwijn rondde een goed opgezette aanval over diverse schijven, die door Berenstein werd opgezet, knap af. Door doelpunten van Schuurman en Malta-aanvaller Mbong gingen beide ploegen met 1-3 de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel identiek, met dat verschil dat Malta er met vlagen uitkwam en in tegenstelling tot de eerste helft meer doelpogingen creƫerde. Zo kwam Nederland onder 17 jaar bij een stand van 2-4 goed weg. Slechts enkele centimeters scheelde het of Malta kwam op 3-4. Nog geen minuut later besliste Bergwijn het duel in Hollands voordeel: 2-5.

Of Anthony Berenstein het derde groepsduel, donderdag om 11.00 uur tegen Engeland, kan spelen, gaan we de komende dagen zien.