Beloftenploeg vangt bot in Den Helder

07 juli 2016
De beloftenploeg van FC Utrecht ging vanavond (woensdag) met 3-2 onderuit in Den Helder. Tijdens Den Helder Maritiem, een groot voetbalevenement in de kop van Noord-Holland, verloren de Utrechters van het Helders Elftal.
Fysiek sterk, kwalitatief prima op orde en bovendien zeer doortastend op de momenten waarop het moet. Dat is het Helders Elftal van de trainers John Dobma en Jack de Vries. Een Helders Elftal dat er, door min of meer ‘Jupiler League-voetbal’ te spelen, in slaagt Jong FC Utrecht te verslaan.

Kracht
Want dat is wat er gebeurt, deze aangename zomeravond op het terrein van fusieclub FC Den Helder. Er staat een gretige, getalenteerde Utrechtse spelersgroep tegenover een meer ervaren, fysiek sterkere Helderse combinatieploeg. Een team dat de spelers uit de Domstad een spoedcursus ‘volwassenenvoetbal’ geeft. Mouwen opstropen, gaan met die banaan en de kansen die je krijgt goed uitspelen; dat is het devies van de combinatieformatie.

Twee keer op voorsprong
Toch komt Jong FC Utrecht, met de nodige A-junioren in de gelederen, in Noord-Holland tot twee keer toe op voorsprong. Op 0-1, via een doelpunt van Issa Kallon. De buitenspeler bekroont een slalom met een treffer door de bal langs de doelman en tegen de touwen te wippen. Op 1-2 ook, als Hamza Boukhari een penalty benut die wordt gegeven na een iets te stevige ingreep van Jean Michel Rijken op Kallon.

Veerkracht
Maar de veerkracht van het Helders Elftal wordt beloond. Via de geroutineerde spits Kalvin Robert, een gekende naam in het Noord-Hollandse topamateurvoetbal, komen de blauwhemden op 1-1. En een minuut na de 1-2, tien minuten voor de rust, schiet Hairiks Jansen - ex-speler van de Curacaose grootmacht Hubentut Fortuna - met een prachtige poeier de 2-2 op het scorebord. Na de rust klaart de Noord-Hollandse selectie de klus. Nog net geen uur speeltijd is verstreken als invaller Clifton Gorissen de eindstand op 3-2 bepaalt.

Kansen
Kansen op een gelijkmaker krijgt het Jong FC Utrecht van trainer/coach Robin Pronk na de vijfde treffer van de avond nog diverse. Maar Virgil Smith, Hamza Boukhari en Mitchell van Rooijen lukt het niet een kans in een treffer om te zetten en zodoende de eerste nederlaag van de oefencampagne van deze jaargang af te wenden.