Aan een goede eerste helft had Jong FC Utrecht vanmiddag (maandag) voldoende voor een overwinning op Jong Helmond Sport. Tijdens het openingskwartier maakten de Utrechters het verschil tegen de Helmonders, die vlak voor tijd nog wel de eer redden op Sportcomplex Zoudenbalch (2-1).

In een vloek en een zucht is het gedaan, feitelijk. In amper twaalf minuten tijd rekent Jong FC Utrecht op eigen veld af met Jong Helmond Sport, dat in het openingskwartier van de vriendschappelijke wedstrijd in Utrecht alle hoeken van het terrein te zien krijgt. Links en rechts zoeven de snelle Utrechtse talenten in de eerste helft, en dan met name nog het eerste deel daarvan, hun directe tegenstanders voorbij. Even zou je denken dat er een monsterscore aan de horizon gloort.

Kallon ongrijpbaar
Want na twaalf minuten staat het al 2-0. En blijkt met name Issa Kallon ongrijpbaar voor de Brabanders. De linksbuiten van Jong FC Utrecht is een blok aan het been van Curaçaos international Maiky Fecunda van Jong Helmond Sport en schiet na zes minuten de 1-0 binnen. Weer zes minuten later bereidt Kallon met een voorzet op maat de 2-0 voor. Die komt op naam van Rodney Antwi, die van dichtbij met z’n hoofd de bal in het doel van Jamie Watt deponeert.

Doorzetten
Doorzetten en opkrikken die score, lijkt dan het devies. Jong FC Utrecht probeert het, maar slaagt maar deels in die missie. Goed blijft het voetballen, kansen blijft het – al zijn het er niet heel veel – krijgen. Maar de Schotse sluitpost van de Helmonders laat zich niet meer verrassen. En ziet op zijn beurt hoe zíjn ploegmakkers na de pauze het beste van het spel hebben.

Nieskens bepaalt de eindstand
Jong Helmond Sport brengt dan onder anderen de wat meer ervaren krachten Kevin Visser en Jeffrey van Nuland in de ploeg en neemt de touwtjes in handen, tegen een Jong FC Utrecht dat die spreekwoordelijke touwtjes ook te gemakkelijk van zich laat afnemen. Niet geheel toevallig is het op aangeven van Van Nuland, die zich met corners en vrije trappen belast tijdens het laatste kwart van de wedstrijd, dat de boomlange Dave Nieskens in de laatste minuut van de partij van dichtbij met z’n hoofd de eindstand op 2-1 bepaalt.