Jong FC Utrecht speelt dinsdagmiddag een oefenduel tegen Jong FC Twente. De aftrap van deze wedstrijd is om 16:00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd is vrij toegankelijk.

Jong FC Utrecht verloor vorige week in Kerkrade het competitietreffen met Jong Roda JC. In Landgraaf, op het complex van VV Schaesberg, won Jong Roda JC met 2-1. De beloftenploeg van trainer Ab Plugboer kwam in de 39e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Daniël van Son. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Kerkradenaren op gelijke hoogte. Met een gelijkspel gingen beide ploegen rusten. In de tweede helft toonde de thuisclub zich effectiever met een doelpunt tien minuten voor tijd, ondanks een overwicht van Jong FC Utrecht. Door het verlies zakte Jong FC Utrecht een plaats op de ranglijst waardoor het nu zevende staat. Na zeven gespeelde wedstrijden heeft de ploeg zes punten verzameld.

Het oefenduel van dinsdag tegen Jong FC Twente wordt gespeeld omdat voor Jong FC Utrecht geen duel staat gepland in de beloftencompetitie. FC Utrecht speelt met enige regelmaat oefenwedstrijden zoals deze, in verband met de competitiewijziging die de KNVB dit seizoen heeft doorgevoerd. Deze heeft namelijk tot gevolg dat minder duels worden gespeeld dan voorheen.

Jong FC Twente komt sinds het begin van het huidige seizoen uit in de Jupiler League. Naast Jong FC Twente maakten ook Jong Ajax, Jong PSV en Topklasser Achilles ’29 uit Groesbeek de overstap van de Beloftencompetitie naar de Jupiler League. De toetreding van de beloftenteams tot de Jupiler League betreft een pilot voor twee jaar. De ploeg staat momenteel op de zestiende plaats in de Jupiler Leaugue met dertien punten uit dertien duels.

Maandag 4 november hervat Jong FC Utrecht de Beloftencompetitie Poule B met een uitwedstrijd tegen Jong NAC Breda. Het duel wordt gespeeld op Sportpark De Lage Banken in Etten-Leur en begint om 18:30 uur.