Ayoub: 'Scoren, dat wil ik vaker gaan doen'

26 oktober 2014

Vanmiddag in FC TODAY, nu al op FCUtrecht.nl: een uitgebreid interview met middenvelder Yassin Ayoub.

Middenvelder Yassin Ayoub mag dan pas twintig jaar zijn, hij speelt al als een ervaren prof. Afgelopen weekend besliste hij met een fraaie vrije trap de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht in Utrechts voordeel, nadat hij bij het vorige duel dat hij speelde – FC Twente-uit – ook al scoorde. Die doelpunten? Die komen niet toevallig uit de lucht vallen, zo blijkt uit een gesprek met de jeugdinternational van Nederland. Aan Utrechtse branie ook geen gebrek bij de in Marokko geboren spelmaker. “PSV is te kloppen.”

“Iedereen gunt het elkaar. We hebben een hechte groep. Met een mooie mix erin van jonge spelers, zoals ik, en wat oudere, meer ervaren krachten. En die oudere spelers zijn af en toe streng, hoor, voor ons jonkies. Dat is alleen maar goed. Anders wordt het te speels, he?”
Het woord is aan Yassin Ayoub. Eén van de jongere spelers uit de selectie van FC Utrecht. Jong van lijf, leden en geest. Maar tegelijkertijd beschikkend over een gerijpte voetbalziel. Met zijn twintig lentes een jonkie nog maar, al oogt hij in voetballend opzicht soms al als een routinier. “We zijn voetballend sterk”, vervolgt hij bevlogen zijn verhaal over waarin volgens hem de kracht van dit FC Utrecht schuilt.

'Iedereen gunt het elkaar'
“Kijk naar mijn linie, het middenveld. Anouar Kali is goed in het verleggen van het spel van achteren naar voren. Ik ben meer een box to box speler, bestrijk bijna het hele veld. En onze captain Willem Janssen dan, met zijn slimme loopacties. Hey, en onze buitenspelers dan! We hebben snelheid, we hebben jongens met een actie. En een kopsterke spits! Neem die eerste goal in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Tommy Oar maakt een actie, maar hij heeft zó’n goede voorzet dat hij z’n mannetje niet eens hoeft te passeren! Hij krult de bal om zijn tegenstander heen, zo afgemeten, zo strak. En die kopt Ruud dan goed in. Dat bedoel ik: iedereen gunt het elkaar en we weten elkaar ook goed te vinden. Onze laatste linie, die is ook goed. De verdediging staat heel solide.”

'De hekken in: een heerlijk gevoel'
Daags na de 1-3 uitzege op FC Dordrecht schuift Ayoub aan in de kantine van Sportcomplex Zoudenbalch. Met een beetje last van zijn voet. Krijgers lopen weleens averij op tijdens voetbalveldslagen zoals die in Dordrecht, lacht de compacte middenvelder zijn kwetsuur weg. “Het was strijden, strijden, strijden. We begonnen goed op dat kleine kunstgrasveld van ze, kwamen snel op voorsprong. Maar daarna konden we die goede start geen goed vervolg geven. Het werd een zware pot, een echte vechtwedstrijd. Des te mooier was het dat ik de pot vijf minuten voor tijd kon beslissen. Als je de 1-3 maakt, zo kort voor tijd, dan weet je: over en sluiten. Een heerlijk gevoel. Pure blijdschap, toen ik die goal maakte. Dat wil ik sowieso vaker gaan doen, doelpunten maken. Dat eis ik van mezelf. Bij FC Twente-uit en FC Dordrecht-uit lukte het me. In Dordrecht vloog ik de hekken in bij het uitvak. Iedereen, wij én de fans, was uitzinnig.”

'Lekker werken'
De in Marokko geboren draaischijf van het FC Utrecht-middenveld gedijt uitstekend onder leiding van trainer/coach Robby Alflen. “En Harry van den Ham”, voegt hij er direct aan toe. “Het is lekker werken onder leiding van deze staf. Robby bijvoorbeeld, die vindt dat ik meer in de buurt van het vijandelijke doel moet komen. ‘Niet de bal gaan halen, ik wil je dáár hebben’, en dan wijst hij naar de buurt van de zestien van de tegenstander. ‘Daar moet dreiging uit komen’. En dat is ook zo, merk ik. In het begin van het seizoen deed ik daar te weinig mee. Schoot ik niet, of nauwelijks. Dat, zo heb ik me voorgenomen, ga ik nu vaker proberen te doen.”

'Ik wil altijd winnen'
Misschien vanmiddag al wel, tegen PSV. “Revanchegevoelens heb ik niet, nadat we onlangs van ze verloren in de KNVB Beker. Ik wil altijd alle wedstrijden winnen, klaar. Ik vind PSV een heel sterke ploeg. Ze staan niet voor niets op de eerste plaats in de Eredivisie. Maar ze zijn zeker wel te kloppen.”

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres